Heuvelrug, 11.25 uur

Utrecht 09-04-2005 - Nieuwsbericht district Heuvelrug

Grote alcoholcontrole in Heuvelrug

REGIO In het district Heuvelrug is in de nacht van vrijdag op zaterdag in verschillende gemeenten gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer. Van 20.00 tot 04.00 uur werden enkele honderden blaastesten afgenomen (precies aantal onbekend). Verdeeld over vijf groepen controleerden enkele tientallen politiemedewerkers in onder andere Doorn, Leersum, Amerongen en Wijk bij Duurstede. Dit had het volgende resultaat:

In Amerongen werd op de Koningin Wilhelminaweg een 31-jarige Utrechter aangehouden (515 ug/l); op de Rijksstraatweg liep een 24-jarige Zeisterse tegen de lamp (305 ug/l).

In Doorn werd een 35-jarige inwoner van Odijk als dronken bestuurder betrapt. De man had bij de ademanalyse 745 ug/l als resultaat. Bovendien had hij geen rijbewijs bij zich.

Tijdens de alcoholcontrole deed zich nog een opvallend incident voor. Een 51-jarige inwoner van Doorn blies tijdens de blaastest een A en werd aangehouden. Hij weigerde echter uit zijn auto te komen, omdat hij deze zelf naar het politiebureau wilde rijden. Dat is echter verboden. Na lang praten reed hij plotseling weg. Een agent maakte gebruik van zijn pepperspray. Tot twee keer toe werd de bestuurder door het autoraam gepepperd. Toch reed hij gewoon door en verdween uit het zicht van de agenten. De man echter direct naar het politiebureau in Doorn. Daar werd hij alsnog aangehouden.