Partij van de Arbeid


Ruud Koole blij met oproep Van Bijsterveldt om zich te verzetten tegen de exorbitante inkomens van de managers van energiebedrijven


PvdA partijvoorzitter Ruud Koole is blij met de oproep zijn CDA collega Van Bijsterveldt aan raads- en statenleden van het CDA om zich te verzetten tegen de exorbitante inkomens van de managers van energiebedrijven Nuon en Essent. Hij gaat er dan ook van uit dat de provinciale en lokale CDA-vertegenwoordigers zich achter de moties stellen die PvdA-vertegenwoordigers in verschillende steden en provincies reeds eerder hebben ingediend om de aandeelhouderspositie van gemeenten en provincies te benutten teneinde de salariëring aan de top van de energiebedrijven aan de kaak te stellen.


Dat ook het CDA inziet dat deze buitenissige zelfverrijking in de top van het bedrijfsleven, zeker waar dat bedrijven betreft waarvan de aandelen in bezit zijn van overheden, haaks staat op maatschappelijk verantwoord ondernemen, juicht Koole toe.


Volgens Koole passen deze schandalige verhogingen van het inkomen van topmanagers niet bij het eerlijk delen in een fatsoenlijke samenleving en nopen zij tot krachtige inzet van alle middelen van overheden om deze tegen te gaan.