Politie Limburg-Zuid
| |

Regiopolitie Limburg Zuid
| |
|Intern|www.politie.nl            |                        |
|et    |communicatie@limburg-zuid.|Stafbureau Communicatie |
|Email |politie.nl                |                        |
|      |0031 - 43 - 4006616       |                        |
|Tel.  |                          |                        |

Onderwerp : Persbericht
Afkomstig van : Bert Boosten
Datum : zondag 10 april 2005
Opmerkingen : Geen

Gronsveld; brandstichting in voormalig restaurant "De Keizerskroon"

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks middernacht, brand gesticht in het pand van het voormalige restaurant "De Keizerskroon" aan de Parkweg in Gronsveld.

De brand die aanzienlijke schade heeft veroorzaakt, bleef beperkt tot de hal bij de toegangsdeur van het woongedeelte. Dit woongedeelte werd door een echtpaar bewoond. De man en de vrouw waren bij het uitbreken van de brand in de woning aanwezig. Zij bleven ongedeerd. De brand is ontstaan bij de brievenbus. De politie stelt een onderzoek in.

Maastricht; weedkoopster met vuurwapen bedreigd

Zaterdagavond omstreeks 18.00 uur werd een 21-jarige vrouw uit Wommelgem (B) in een pand aan de Meerssenerweg met een vuurwapen bedreigd en beroofd van circa 200 Euro.
Het slachtoffer was samen met een vriendin naar Maastricht gegaan om softdrugs te kopen. Op de Maasboulevard werden zij op zeker moment aangesproken door een man, met een Noord-Afrikaanse uiterlijk, die de vrouwen goedkope drugs aanbood. De vrouwen gingen in op het aanbod van de man, waarna deze bij de vrouwen in de auto stapte om naar een adres aan de Meerssenerweg te rijden. In dat pand haalde de man plotseling een vuurwapen te voorschijn en bedreigde daarmee een van de vrouwen die met hem naar binnen was gegaan. Nadat de vrouw de inhoud van haar beurs had moeten afstaan, kon zij vertrekken. Later op de avond hield de politie in het pand vijf mannen in de leeftijd van 17 tot 22 jaar uit Maastricht aan.
Deze werden later op de avond weer in vrijheid gesteld omdat zij niets met de beroving te maken hadden.

De politie kent de identiteit van de vermoedelijke dader. Tegen de man is een arrestatiebevel uitgevaardigd.

Meerssen; politie houdt tien jongeren aan voor vernielingen

Zaterdagmiddag omstreeks 17.30 uur werden in het voormalige klooster aan de Damiaanberg in Meerssen tien jongeren in de leeftijd van 16 tot 23 jaar aangehouden. De jongeren, afkomstig uit Maastricht, Echt, Nederweert, Valkenburg, Schimmert en Hasselt (B), hadden verfspuitbussen bij zich. In het leegstaande pand bleken meerdere afbeeldingen op de muren te zijn aangebracht. Enkele jongeren hadden een fototoestel bij zich om deze afbeeldingen te fotograferen. Nadat tegen het tiental proces-verbaal was opgemaakt voor het zich bevinden op verboden terrein en het aanbrengen van graffiti, werden zij in vrijheid gesteld.

Maastricht; met alcohol op achter het stuur: "Maakt dat dan wat uit?"

Nadat een 37-jarige automobiliste uit Riemst (B) vrijdagavond met haar auto op de Glacisweg in Maastricht een aanrijding had veroorzaakt, antwoordde de vrouw op de vraag van een agent of zij iets van alcohol gedronken had: "Ja hoezo, maakt dat dan wat uit?"

Op de kruising van de Glacisweg en de Luikerweg verleende vrouw geen voorrang aan een andere auto, waardoor beide auto's tegen elkaar botsten. Beide auto's liepen flinke schade op.

De vrouw moest een blaastest ondergaan en blies daarbij 1,2 promille.

Maastricht; politie houdt vijf jongeren aan voor vernielingen

Vrijdagavond omstreeks 22.00 uur werden op de Pompenstraat in Maastricht vijf inwoners van Maastricht, in de leeftijd van 15 tot 18 jaar, aangehouden. De vijf worden verdacht van het plegen van vernielingen aan enkele geparkeerde auto's. Deze auto's stonden geparkeerd op de Sint Bernardusstraat. De eigenaar van een van deze auto's is samen met twee andere buurtbewoners achter de groep aangegaan en waarschuwde de politie. Deze hield de jongeren aan.

Het is niet duidelijk aan hoeveel auto's er vernielingen zijn aangebracht.

Sittard; politie houdt vier jongeren aan voor mishandeling

In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 03.00 uur werden op de Putstraat in Sittard vier inwoners van Sittard, in de leeftijd van 21 tot 42 jaar, aangehouden. Het viertal wordt ervan verdacht dat zij kort daarvoor twee mannen en twee vrouwen hebben mishandeld. De twee mannelijke slachtoffers werden door de vier mannen geslagen.

In een horecagelegenheid ergerden zich de vier mannen vermoedelijk aan de manier waarop een van de vrouwen lachte. Nadat de jongeren enkele seksistische opmerkingen in de richting van de vrouwen uitten en de twee echtparen eventuele problemen uit de weg wilden gaan, gingen zij naar buiten. Het viertal volgde hen en sloeg vervolgens op hen in. Agenten wisten de verdachten in de omgeving aan te houden. De vier werden ingesloten.

Sittard; dronken automobilist negeert stopteken

Zaterdagavond omstreeks 19.00 uur werd op de Dr. Nolenslaan in Sittard een 41-jarige inwoner uit die plaats aangehouden. De man had kort daarvoor bij een snelheidscontrole een stopteken van een politieagent genegeerd en was vervolgens doorgereden. Iets verder werd de Sittardenaar aangehouden. Hij bleek teveel aan alcohol te hebben genuttigd. Hij blies 2,1 promille. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Sittard; politie houdt twee mannen aan voor oplichting

Zaterdagmiddag omstreeks 16.00 uur werden in een telefoonwinkel aan de Limbrichterstraat in Sittard twee 19-jarige inwoners van Geleen aangehouden. Beiden worden ervan verdacht dat zij kort daarvoor geprobeerd hebben een werknemer van de telefoonwinkel op te lichten. Het tweetal maakte daarbij gebruik van een gestolen paspoort. Dit paspoort zat in een tas die in de nacht van vrijdag op zaterdag in een horecagelegenheid aan de Beitel in Heerlen, met geweld was geroofd van een 18-jarige inwoonster van Beek.

De twee aangehouden verdachten bleken eerder op zaterdag in Maastricht in eenzelfde telefoonwinkel al een abonnement voor een mobiele telefoon te hebben afgesloten.
Een van het tweetal bekende de tasjesroof.
Beide verdachten zijn ingesloten.

Sittard; dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Zaterdagmorgen omstreeks 06.00 uur vond er op de Bloemenweg een aanrijding plaats waarbij twee personenauto waren betrokken en één van de bestuurders teveel aan alcohol op had. De man, een 24-jarige inwoner van Sittard wilde vanaf de Bloemenweg rechtsaf de Irisstraat inrijden en kwam daarbij in botsing met een hem tegemoetkomende auto. De Sittardenaar moest een blaastest ondergaan. Hij blies 1,6 promille. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Landgraaf; politie houdt vechtende vrouwen aan

Zaterdagavond omstreeks 21.15 uur heeft de politie op het Sun-Plein in Landgraaf een 30-jarige inwoonster van landgraaf en een 28-jarige inwoonster van Kerkrade aangehouden. Beiden hadden kort daarvoor ruzie, waarbij ook nog een aantal andere personen aan deelnamen. Agenten scheidden de vechtenden en sommeerden iedereen zich te verwijderen. De Kerkraadse die nog op de grond lag begon daarbij plotseling te schreeuwen dat zij een mes had en dat ze de daders zou pakken. Toen de vrouw inderdaad een mes tevoorschijn haalde grepen de agenten in en wisten haar het mes afhandig te maken. Toen vervolgens de Landgraafse weer ter plekke verscheen werd zij ook aangehouden.

Landgraaf; politie vindt harddrugs in auto

Bij een controle van een auto heeft de politie zaterdagmiddag ruim 14 gram cocaïne gevonden. De controle vond plaats op de Hereweg in landgraaf. Een van de drie inzittenden van de auto bleek ruim twee gram cocaïne op zak te hebben. Agenten zagen dat de man een zakje weggooide waarin ruim 12 gram harddrugs bleken te zitten. De man werd aangehouden.

De auto werd bestuurd door een 26-jarige inwoner van Heerlen. De man bleek geen rijbewijs te hebben. Omdat het niet de eerste keer was dat hij voor het rijden zonder rijbewijs werd bekeurd, namen de agenten zijn auto in beslag. De derde inzittende, een 28-jarige man eveneens uit Heerlen, moest nog een gevangenisstraf uitzitten van 14 dagen en had vijf boetes open staan voor een gezamenlijk bedrag van ruim 860 Euro. De man werd eveneens aangehouden.

Heerlen; dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

In de nacht van vrijdag op zaterdag vond er op de Mergelsweg een aanrijding plaats waarbij drie personenauto's waren betrokken. Het ongeluk gebeurde toen een 23-jarige inwoner van Heerlen met zijn auto in een flauwe bocht tegen een aan de linkerzijde van de weg geparkeerde auto botste. Deze auto schoof door en botste daardoor tegen een andere geparkeerde auto. De Heerlenaar bleek teveel aan alcohol op te hebben. Een blaastest gaf een bloed/alcoholpromillage aan van 1,3. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen; man gewond bij aanhouding voor belediging

In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 02.35 uur, raakte een 33-jarige inwoner van Landgraaf gewond toen hij op de Akerstraat in Heerlen werd aangehouden. De man liep een flinke bloedneus op.

De aanhouding gebeurde omdat hij politieagenten beledigde. De man, die vermoedelijk teveel alcohol op had, verzette zich hevig waarbij hij beet en spuugde naar de agenten.

De politie was gebeld omdat de man samen met een andere partij uit een horecagelegenheid was gezet en er daardoor problemen dreigden. Toen hij telkens weer verhaal wilde gaan halen en agenten hem duidelijk maakten dat hij beter kon vertrekken, beledigde de Landgravenaar de politiemannen. Hierop werd hij aangehouden.

Toen agenten de man voor behandeling naar het ziekenhuis wilden brengen, weigerde hij dit.

Nadat tegen hem proces-verbaal was opgemaakt, werd hij in vrijheid gesteld.

---- --