Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 10 april 2005

Politie houdt man aan na bedreiging met nepvuurwapen

STEENBERGEN: De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag aan de Kapelaan Kockstraat een 52-jarige inwoner van Steenbergen aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 48-jarige vriendin uit Steenbergen. Rond 01:10 uur kreeg de politie een melding dat de Steenbergse was mishandeld en bedreigd met een vuurwapen. Het slachtoffer is in het verleden al vaker door haar vriend mishandeld. In de woning van de verdachte werd een imitatievuurwapen aangetroffen waarmee hij de vrouw had bedreigd. Het wapen is in beslag genomen. De vrouw was door de man geslagen en geschopt. Zij moest zich voor een wond aan haar gezicht onder behandeling laten stellen van een arts. Die had acht hechtingen nodig om de wond te dichten. De verdachte is in verzekering gesteld.

Diefstal personenauto

BERGEN OP ZOOM: Zaterdag is aan de Grote Beerstraat tussen 20.00 en 22.00 uur een rode Mercedes 350 SLC gestolen. De auto heeft het kenteken AE-83-96.

Politie neemt rijbewijs in van dronken bestuurder

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagavond rond 21:30 uur heeft de politie aan de Erasmuslaan een 38 -jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. Na een ademanalyse op het bureau bleek de man een waarde te scoren van maar liefst 1370 ug/l. Ruim zes maal van de toegestane hoeveelheid. De Bergenaar bleek al eerder voor een zelfde feit te zijn aangehouden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. Na verhoor is hij met een rijverbod van 18 uur heengezonden.

Beschonken bestuurster slaat over de kop

BERGEN OP ZOOM: Zondagmorgen heeft de politie een 45-jarige inwoonster van Huijbergen aangehouden. De politie trof rond 05:00 uur in een sloot aan de Huijbergsebaan een auto op zijn kop aan zonder personen erbij. Toen de agenten ter plaatse waren meldde zich de vrouw die verklaarde de macht over het stuur te zijn verloren. Zij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Op het bureau gaf de ademanalyse een waarde aan van 495 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op. De beschadigde auto is door een takelbedrijf geborgen.

Politie houdt man aan na vechtpartij

HOOGERHEIDE: Zondagmorgen heeft de politie aan de Raadhuisstraat een 36-jarige inwoner van Huijbergen aangehouden. Rond 02:20 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij in de omgeving van een horecagelegenheid aan de Raadhuisstraat. Toen de politie ter plaatse kwam bleek alles op straat rustig te zijn en werd er niet meer gevochten. Een slachtoffer van de vechtpartij bleek al op weg te zijn naar het politiebureau. Tijdens het opnemen van de aangifte kwam opnieuw een melding van een knokpartij. Toen agenten wederom ter plaatse kwamen vervoegde zich de Huijbergenaar bij hen en zei dat zij hem moesten hebben. In de loop van de ochtend is hij na verhoor heengezonden. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de mishandeling.

Politie houdt beschonken bestuurder aan

HOOGERHEIDE: In de nacht van zaterdag op zondag is bij een controle aan de Antwerpsestraatweg een 19-jarige inwoner van Sint Annaland aangehouden. De man bleek met alcohol op achter het stuur te zitten. Op het bureau blies hij een waarde van 485 ug/l op het ademanalyseapparaat. Na verhoor is hij met een rijverbod van 5 uur heengezonden.

Amsterdammer aangehouden na belediging politie

RUCPHEN: Bij een verkeerscontrole aan de Rubensstraat heeft de politie zondagmorgen rond 01:15 uur een 30-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden. De man vond het nodig om de controlerende politieagent te beledigen door hem uit te schelden voor sukkel. Na het afleggen van een verklaring is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Tweetal aangehouden na mishandeling Roosendaler

ROOSENDAAL: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie aan het Emile van Loonpark twee inwoners van Roosendaal aangehouden. Het tweetal van 28 en 30 jaar oud wordt verdacht van mishandeling van een 25-jarige inwoner van Roosendaal. De mishandeling vond plaats rond 02:00 uur. De gewaarschuwde politie kon het tweetal kort na de mishandeling in het park aanhouden. Na verhoor is het tweetal in de loop van de middag heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Henk Snepvangers