Politie zet aanpak in de Bartjes door

's-Hertogenbosch 10-04-2005 - Inwoners van de wijk de Bartjes-Zuid wederom een rustige nacht bezorgen. Dat is de insteek van het verhoogde toezicht dat de politie vanaf 17.00 uur vanmiddag wederom gaat houden. De politie sluit net als gisteren de wijk in met ME. Handhaven van de rust en veiligheid van inwoners staan voorop. Mensen die niets te zoeken hebben in de wijk, worden wederom geweerd. Afgelopen drie nachten werden 73 personen aangehouden, waarvan er 58 afkomstig waren van buiten de wijk.

Burgemeester Rombouts vindt het voor de bewoners van de wijk erg belangrijk dat het zo rustig was vannacht en spreekt de wens uit dat het zo zal blijven. 'We doen er alles aan om de rust te handhaven. We willen dat de bewoners zo snel mogelijk hun gewone leven kunnen oppakken.' De politie wil de komende dagen toewerken naar een verantwoorde situatie.

Noodverordening blijft van kracht

De noodverordening die de burgemeester heeft afgekondigd voor het gebied dat omsloten is door de Lagelandstraat, rivier de Aa en de Graafseweg blijft onverwijld van kracht. Alleen de bewoners van de wijk hebben daartoe toegang. De politie kan personen die een redelijk doel in de wijk hebben, ook doorlaten. Binnen dit gebied fouilleert de politie ook preventief. De politie houdt iedereen aan die zich niet houdt aan de verordening of die de aanwijzingen van de politie niet opvolgt.
Op verschillende uitvalswegen rondom de stad houdt de politie extra controles mede om te voorkomen dat ramptoeristen het gebied betreden. Politie Brabant-Noord wordt in haar aanpak gesteund door vele andere korpsen.