Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (10/04)

TILBURG, 10 april 2005

Vermiste vrouw levenloos aangetroffen

TILBURG: De politie zocht de afgelopen dagen naar een 52-jarige vrouw uit Tilburg. Zij werd sinds donderdag 8 april vermist, toen zij in depressieve gemoedstoestand het Elisabethziekenhuis verliet. Vanaf het moment van de vermissing is de politie actief op zoek geweest naar de vrouw en kreeg daarbij ook hulp van de Tilburgse brandweer. Op zaterdagochtend 9 april zette de politie een helikopter in om vanuit de lucht naar de vrouw te zoeken. Op zondagochtend 10 april maakte de politie gebruik van SMS-Alert. Deelnemende wijkbewoners kregen, via de politiemeldkamer, een sms-bericht op hun mobiele telefoon. In het sms-bericht werd verzocht om naar de vrouw uit te kijken. Rond 11.30 uur is het levenloze lichaam van de vrouw aangetroffen in een waterpartij nabij het ziekenhuis. De politie heeft geen redenen om aan te nemen dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen. Het stoffelijk overschot is overigens niet gevonden door mensen de sms-alarmering hadden ontvangen. Direct na de vondst van de vrouw is het sms-Alert bericht weer ingetrokken.

Automobilist botst tegen boom en raakt bekneld

TILBURG: Politie en brandweer rukten op zaterdagavond 9 april om 20.50 uur uit voor een ernstig verkeersongeval op de Ringbaan West. Ter plaatse was een Belgische Mercedes tegen een boom gebotst. De passagier was door omstanders uit het wrak bevrijd. De bestuurder zat echter bekneld. De brandweer is ruim anderhalf uur bezig geweest om de 20-jarige inwoner van Dessel (B) uit het wrak te halen. Dit gebeurde onder toezicht van medisch personeel van de GGD. Het linkerbeen van de man zat namelijk bekneld tussen de bodemplaat van het voertuig. Uit het sporenbeeld maakt de politie op dat de bestuurder voorafgaand aan het ongeval met zijn rechter wiel in de berm geraakt. De stuurcorrectie die daarop volgde is fataal geweest. Het voertuig slipte, draaide 360 graden en botste tegen een boom. Het slachtoffer is met verwondingen aan zijn been en onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis. De man was continu aanspreekbaar en was volgens het ambulancepersoneel niet in levensgevaar.

Agent raakt licht gewond bij opstootje

TILBURG: Politieagenten grepen in bij een opstootje aan de Heuvel, hoek Tuinstraat. Circa 15 personen dreigden op zondag 10 april om 03.50 uur met elkaar slaags te raken. Een 18-jarige Waalwijker werd aangehouden omdat hij aanleiding gaf tot wanordelijkheden. De man werd weggestuurd omdat hij agressief was en telkens wilde gaan vechten. Toen hij een van zijn tegenstanders een klap gaf, sloeg de vlam in de pan. De Waalwijker werd opgepakt omdat hij niet voldeed aan vorderingen van de politie om zich te verwijderen. Ook arresteerde de politie een 19-jarige Tilburger, omdat hij in het bijzijn van de politie mishandeling pleegde. Tot op heden heeft er echter niemand aangifte gedaan van het geweld. In het tumult is een politieagent licht gewond geraakt aan zijn mond toen hij van een persoon een klap of schop in het gezicht kreeg. De politie is op zoek naar deze onbekende dader.

Politie haalt dronken scooterrijder van de autosnelweg

TILBURG: Op zondag 10 april om 06.20 uur zag een toevallig passerende agent een scooterrijder op de autosnel A-58 rijden. Het ging om een 42-jarige man uit Tilburg. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij onderging een ademanalyse waarbij bleek dat hij te veel gedronken te had. Hiervoor kreeg hij proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur. Daarnaast kreeg hij ook proces-verbaal vanwege het brommen op de snelweg.

Agressieve wildplassers opgepakt

TILBURG: Twee agenten surveilleerden op zondag 10 april rond 03.30 uur in het horecagebied van de Tilburgse binnenstad. Toen zij zagen dat een 26-jarige man op het Piusplein in het openbaar stond te urineren, traden zij op. De man kreeg een bekeuring voor wildplassen en omdat hij zich niet kon legitimeren. Kennelijk was hij het daar niet mee eens, want hij schold de beide politieagenten uit. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

OISTERWIJK: Een soortgelijk incident deed zich ook voor op de Boxtelsebaan in Oisterwijk. Surveillerende agenten zagen daar, op zondag 10 april om 02.40 uur, een man in het openbaar urineren. De agenten vertelden hem dat hij een bekeuring kreeg en dat hij zich om die reden moest legitimeren. Omdat hij geen identiteitspapieren bij zich had, werd ook hij aangehouden. Hier was de man het duidelijk niet mee eens en hij verzette zich dan ook hevig. Daarbij gaf hij een van de agenten een kopstoot. De agent liep daardoor een pijnlijke kaak en een kapotte bril op. Toen de politie dreigde op peperspray te gebruiken, bond de verdachte in. De 35-jarige Oisterwijker is aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex van politie district Tilburg. Hij is zondagmiddag na verhoor weer in vrijheid gesteld en mag zich binnenkort bij Justitie verantwoorden voor zijn gedrag.

Auteur: Jeroen Steenmeijer