Politie Gelderland-Zuid

Wedstrijd NEC - Vitesse ordelijk verlopen

Nijmegen 10-04-2005 - (08)

De politie kijkt tevreden terug op de genomen veiligheidsmaatregelen rond de wedstrijd NEC - Vitesse. Er deden zich geen ernstige ongeregeldheden voor. Al voor de wedstrijd was de politie extra alert op supporters die overmatig alcohol en/of drugs hadden gebruikt. Deze preventieve aanpak resulteerde nog voor de wedstrijd in 7 aanhoudingen buiten het stadion. De voetbalmiddag is in goede orde verlopen.

In totaal verrichte de politie 9 aanhoudingen, waarvan 7 voor alcohol- en/of drugsgebruik. Het gaat daarbij om vijf Nijmegenaren en twee personen uit Gennep variërend in leeftijd tussen 19 en 36 jaar. Van een 26-jarige Nijmeegse bestuurder, die onderweg was naar het stadion, werd het rijbewijs ingevorderd voor rijden onder invloed. Ook werden meerdere XTC-pillen bij de man aangetroffen en in beslag genomen.

Door de aanhouding van twee Maldense jongens van 15 en 16 jaar, die een steen hadden gepakt, werd voorkomen dat deze naar bussen werden gegooid. Bovendien hadden de twee geen identiteitskaart bij zich, waarvoor ze ook een boete zullen krijgen. De hoogte daarvan wordt door Justitie vastgesteld.

De supportersbussen zijn zonder problemen huiswaarts gegaan.