Ingezonden persbericht


Persbericht

Mega treinen FESTIVAL 2005 IN GELDERSE ZETTEN

Op zaterdag 10 en zondag 11 april organiseert de Grootspoorgroep Nederland in Partycentrum 'De Wanmolen' te Zetten (Gelderland) het LGB Festival 2005. Gedurende deze dagen zijn er naast diverse demonstratiebanen ook meerdere interessante diorama's te zien. Totaal meer dan 700 m2. Uiteraard zal er het laatste LGB-nieuws getoond worden en staan leden van de clubs klaar om alle informatie over deze leuke spoorhobby te geven. Belangstellenden, groot en klein, kunnen op beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur terecht. De toegang is gratis.

Voor de kenners vormen de letters L G B een begrip. Ze staan voor Lehmann Grossbahn en vertegenwoordigen een merk dat complete modelsporen in de schaal 1 op 22,5 produceert. Flinke modellen dus, die in hun detaillering uniek zijn en waarvan de originele versies op de smalspoorbanen in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk reden en soms nog rijden. Tijdens het Festival zullen vele liefhebbers aanwezig zijn om daar de laatste nieuwtjes over hun hobby met elkaar uit te wisselen. Veelal gebeurt dat tijdens het kijken naar de verschillende demonstratiebanen die daar opgesteld zullen zijn. Uiteraard is er ook deze keer veel aandacht voor de digitale techniek binnen de hobby. Centraal in deze presentatie is de 72 meter lange omloop, die nog slechts ten dele analoog bestuurd wordt. Op dit deel van de baan kunnen 13 LGB-treinstellen rijden. Hierbij is er voor het publiek ook mogelijk om zelf de treinen te bedienen. Het andere gedeelte van de baan zal echter digitaal door middel van een computerprogramma bestuurd worden en biedt ruimte aan nog eens 8 LGB-treinstellen. Natuurlijk zullen ook deze keer de jonge bezoekers niet vergeten worden. Zij kunnen terecht in het speciale LGB-/Toytrain-gedeelte met een podium van 6 x 3 meter.

Bezoekers kunnen uiteraard ook een kijkje nemen bij de zelfbouwers, die zich naast het materieel ook bezig houden met scenery - zeg maar het decor - waarin de treinen rijden. Wie na het zien van al dit moois meer wil weten over de hobby, kan terecht op de infostands van LGB en de Grootspoorgroep. Hier zal uiteraard ook de LGB-catalogus 2005 te koop zijn, met al het nieuws voor de komende periode. Speciaal voor de vragen van technische aard staat een team deskundigen met raad en daad voor u klaar. In de grote zaal stoken de echte machinisten hun stoomlocs op (zelfs met echte kolen) en wanneer de ketels op druk zijn zullen deze live steam locs ook sissend en wel rijden.

Het LGB Festival 2005 vindt op 10 en 11 april plaats in Partycentrum 'De Wanmolen' aan het Schweizerpark 2 in Zetten (langs de A 15 afslag 37 - Zetten-Andelst). Op beide dagen kunt u hier terecht van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer info op www.grootspoorgroep.nl
=== === === === ===


Ingezonden persbericht