Gemeente Bernheze


Praat 11 april mee over de begroting van Bernheze!

Maandag 11 april bent u uitgenodigd voor een politieke markt. Op deze avond staat besparing centraal. Alle partijen uit de gemeenteraad geven daar hun ideeën over. Waarop vinden zij bijvoorbeeld dat er het beste de noodzakelijke besparingen gedaan kunnen worden. De markt vindt plaats in het cultureel café van Cultureel Centrum de Pas en begint om 19.30 uu r.Demarktwordtafgeslotenmeteeninwonersdebat in de grote zaal waaraan iedereen kan deelnemen.

Gemeentelijke begroting
De politieke markt is een nieuw initiatief van de gemeenteraad. De aanleiding voor een politieke markt vormt het sombere beeld van de gemeentelijke financiën. De raad wil daarom een snel, grondig en zorgvuldig inhoudelijk onderzoek uitvoeren naar de mogelijke financiële en beleidsmatige aanpassingen in de meerjarenbegroting. Op dit moment is dit onderzoek in volle gang. De uitkomsten van het onderzoek en de debatten worden waar mogelijk verwerkt in de Perspectiefnota 2006 2009. Deze nota is de basis voor de begroting 2006 2009.

Open debat
De gemeenteraad vindt het belangrijk om inwoners te betrekken in deze grootste besparingsoperatie uit de geschiedenis van de gemeente Bernheze. De politieke markt wordt afgesloten met een open debat tussen inwoners. Tijdens dit inwonersdebat krijgt u de gelegenheid om met elkaar aan de hand van stellingen de strijd aan te gaan over voorgestelde bezuinigingen. De leden van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders zullen tijdens dit debat de oren goed open houden. Uw mening laten zij meewegen bij de definitieve besluitvorming over de Perspectiefnota.
Vervolgens heeft u nog de gelegenheid om tijdens de raadsbespreking van de perspectiefnota op 11 mei 2005 uw mening te geven. De Perspectiefnota wordt in de raadsvergadering van 26 mei 2005 behandeld.

Iedereen is welkom
Leden van verenigingen, belanghebbenden van instellingen en andere inwoners zijn van harte uitgenodigd om mee te praten over oplossingen voor de huidige financiële positie van de gemeente Bernheze. U krijgt nu de kans om uw zegje te doen en uw mening te geven, dus laat dit niet aan u voorbij gaan. Praat 11 april mee over de begroting van Bernheze!