Gemeente Tilburg

05164 OWT

Datum
31 maart 2005

Bewonersbrief over onderhoud rijbaan Siriusstraat

Start maandag 11 april 2005

Op maandag 11 april wordt in opdracht van de gemeente gestart met het onderhoud aan de rijbaan van de Siriusstraat. Het gaat om het gedeelte tussen de Wegastraat en de Gelrebaan.

Inhoud werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de bestaande klinkerverharding en het aanbrengen van een nieuwe asfaltweg op een fundering van puin. De werkzaamheden sluiten aan op de huidige asfaltweg ter hoogte van de Wegastraat. Gelijktijdig worden aan beide zijden langs de rijbaan de betonbanden vervangen en wordt de straatafwatering vernieuwd. Ook worden de inritten opnieuw bestraat op een fundering van puin.

Uitvoeringsplanning
De werkzaamheden starten op maandag 11 april 2005 en duren tot maandag 11 juli 2005. Slechte weersomstandigheden kunnen leiden tot het wijzigen van de startdatum en/of de einddatum! Om de overlast voor het bedrijfsleven zoveel mogelijk te beperken worden de werkzaamheden in meerdere fasen uitgevoerd. Een aantal bedrijven zijn tijdens de werkzaamheden alleen bereikbaar via een rijbaan van puinfundering.

Werkzaamheden in de avond/nacht
Om de overlast voor de bedrijven te minimaliseren kan het voorkomen dat er binnen de wegvakken asfalterings- en of straatwerkzaamheden plaatsvinden in de avond en of nacht. Deze werkzaamheden vinden plaats vanaf 19:00 uur tot 06:00 uur. U wordt hierover tijdens de werkzaamheden geïnformeerd door de aannemer Gebroeders van Kessel Wegenbouw bv.

Werkzaamheden in het weekend
Het aanbrengen van de asfaltdeklaag, inclusief de onderhoudswerkzaamheden aan de kruising Siriusstraat / Geminiweg worden uitgevoerd in één weekend afsluiting van de Siriusstraat van zaterdag 9 juli tot maandag 11 juli 2005. Van zaterdagochtend 9 juli van 06:00 uur tot maandagochtend 11 juli 05:00 uur is de Siriusstraat tussen de Gelrebaan en de Wegastraat afgesloten voor al het verkeer.

Tijdelijke verkeersmaatregelen
In de periode van maandag 11 april 2005 tot 11 juli 2005 is de Siriusstraat alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Doorgaand verkeer is tijdens de werkzaamheden niet mogelijk! De wegvakken zijn afgesloten voor het verkeer en het bestemmings-verkeer wordt omgeleid met verkeersborden en de aanduiding van de bereikbare huisnummers van de bedrijven. Wij verzoeken u géén auto´s te parkeren ter hoogte van de werkzaamheden.

Het fietsverkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Geminiweg en de Orionstraat en de Wegastraat. Tijdens de weekendafsluiting wordt het fietsverkeer omgeleid via de Kapitein Hatterastraat en de Jules Verneweg.

Meer informatie?
Mocht u naar aanleiding van deze brief nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met Openbare Werken Tilburg:
- Over het werk in uitvoering en de tijdelijke verkeersmaatregelen: de heer Paul Moorees, tel. 013 - 540 81 20;
- Over de inrichtingsplannen: de heer Jeroen van Lier, tel. 013 - 540 83 26;
- Over de werkzaamheden in de avond/nacht en de weekenden: de heer Jurgen Huijding van de aannemer Gebroeders van Kessel Wegenbouw BV: tel. 06 - 11 00 86 00.

Bezoekadres
Eikenbosch 47

Postadres
Postbus 90155
5000 LH Tilburg

Doorkiesnummer
013 540 81 12
Faxnummer
013 540 83 83

---- --