Gemeente Heerlen

Cursus Fighting Fit op Molenberg

Arnold Vanderlyde traint Heerlense jongeren

Vanaf maandag 11 april verzorgt de Limburgse bokser Arnold Vanderlyde in de Heerlense wijk Molenberg een cursus Fighting Fit. De drievoudig Olympisch medaille winnaar wil jongeren uit Heerlen en omgeving op deze manier laten 'proeven' aan de bokssport. De bijeenkomsten worden gehouden op maandag van 18.00 tot 19.30 uur in Tenniscentrum Kaldeborn aan de Stadionbaan 50. De kosten bedragen 50 cent per keer.

Meer dan boksen alleen
Fighting Fit is een innovatief trainingsprogramma gebaseerd op traditionele boksvormen, maar is veel meer dan boksen alleen. Bij Fighting Fit zijn plezier, persoonlijke groei en fysieke weerbaarheid uitgangspunt. Vandaar ook dat het uitermate geschikt is om jongeren op een positieve manier te beïnvloeden in hun ontwikkeling. Met name jongeren die kampen met onzekerheid, verveling en gebrek aan doelen en motivatie. Fighting Fit helpt bij het vormen van een sterk karakter, een weerbare houding en persoonlijke groei. Vertrouwen, geloven in jezelf, maar óók anderen leren te vertrouwen.

Fighting Fit op de Molenberg
Het initiatief voor Fighting Fit kwam tot stand door samenwerking tussen de gemeente Heerlen en het Netwerk Zorg & Gezondheid Molenberg. Het werken aan de fysieke en geestelijke groei van de Molenbergse jongeren is één de doelstellingen van de cursus. Op deze manier spelen de deelnemende organisaties in op de groeiende populariteit van vechtsporten, waarbij winnen niet altijd het hoofddoel is, maar de techniek en verbetering van fitheid en gezondheid centraal staan. Ook het sociale aspect krijgt aandacht.

Gemeente Heerlen, 7 april 2005
Afdeling Communicatie

Monique Leurs, tel. (045)5604070

persvoorlichting@heerlen.nl

---- --