Lekstroom 10.10 uur

Utrecht 11-04-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Onderzoek vechtpartij Voorstraat

IJSSELSTEIN De politie onderzoekt momenteel de toedracht van een vechtpartij op de Voorstraat, afgelopen zondag omstreeks 03.15 uur. Bij de meldkamer kwam de melding binnen van een vechtpartij. Bij het ter plaatse komen was de vechtpartij al voorbij, maar troffen agenten nog wel twee gewonde IJsselsteiners aan (19 en 26 jaar). Uit de eerste verklaringen bleek dat bij een beginnende vechtpartij in een horecagelegenheid door personeel verschillende mensen buiten de deur waren gezet. Buiten gingen verschillende groepen weer met elkaar op de vuist, waarbij twee mensen gewond raakten.

De politie probeert momenteel te achterhalen wie bij de vechtpartij betrokken is geweest en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Vuurwapen aangetroffen

VIANEN De politie heeft zondag rond 09.15 uur een vuurwapen aangetroffen in een woning aan de Joke Smitlaan. Naar aanleiding van anonieme informatie gingen agenten naar de woning. Een 53-jarige bewoner van het pand stemde in met het doorzoeken van het huis. Tijdens deze zoeking werd het vuurwapen aangetroffen, waarop de man is aangehouden. Het wapen is in beslag genomen.

Openlijk geweld
NIEUWEGEIN Bij de politie is zondag door een 18-jarige inwoner van Breukelen aangifte gedaan van openlijk geweld. De jongen verklaarde dat zondag tussen 03.00 en 03.50 uur hij met zijn vrienden op de Nedereindseweg in een horecagelegenheid waren. Binnen daagde een andere groep van plm. 5 personen de jongens uit om buiten te gaan vechten. Toen zij de zaak verlieten om naar huis te gaan, volgde ook het vijftal. Buiten volgde een woordenwisseling en werden door de vijf klappen uitgedeeld. De politie heeft de vechtpartij in onderzoek en vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.