Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 11 april 2005

Eenzijdig ongeval

Bestuurster werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Overdinkel

Op zaterdag 9 oktober omstreeks 00.40 uur reed een 60 jarige automobiliste uit Overdinkel over de Hoofdstraat in haar woonplaats. Op een gegeven moment raakte zij de macht over haar stuur kwijt. De auto begon te slingeren en botste tegen een boom. De vrouw is met hersenschudding en een whiplash per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto werd afgesleept. (05-043056)

Diefstal uit bedrijfspand

Beeldscherm van computer werd gestolen

Borne

Op zondag 10 april werd om 22.37 uur een inbraak ontdekt in een bedrijfspand aan de Oostermaat in Borne. Uit het pand werd een beeldscherm gestolen. De dader(s) heeft/hebben zich toegang verschaft door het forceren van een raam. De politie stelt een onderzoek in. (05-043653)

Mishandeling

Man werd aangehouden nadat hij een man had mishandeld.

Markelo

Op zondag 10 april kwam omstreeks 1.15 uur een melding bij de politie van een mishandeling. De mishandeling had plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan de Oude Rijssenseweg in Markelo. Een 19 jarige man uit Apeldoorn had een vuistslag in zijn gezicht gekregen. Tevens was zijn bril en trui beschadigd geraakt. Een 21 jarige man uit Zutphen werd hiervoor aangehouden. De 21 jarige man heeft de 19 jarige man geslagen om dat hij in het voorbijgaan per ongeluk tegen hem aanstootte. Ondanks dat vrienden van de 21 jarige man hem wilden tegenhouden heeft hij zonder verdere aanleiding de 19 jarige man hard geslagen. De politieagenten hielden de man aan en sloten hem op. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij verklaarde later op de dag, toen hij weer nuchter was, zich de mishandeling niet meer te herinneren. Hij wil zijn excuses aanbieden en de schade vergoeden. Na verhoor werd de man in vrijheid gesteld. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (05-043422)

Verkeersongeval met letsel

Fietser breekt heup

De Lutte

Op zondag 10 april omstreeks 11.45 uur komt er een melding binnen dat op de Lossersestraat tussen Losser en de Lutte een fietser is gevallen. Ter plaatse blijkt dat een 52-jarige man uit Hengelo de berm in was gereden en gevallen was. Hierbij had hij zijn heup gebroken. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. (bps: 05-043529)

Diefstal uit woning

Drie verdachten aangehouden

Hengelo

Op maandag 11 april omstreeks 02.20 uur komt er een melding binnen van een poging tot diefstal van een auto aan de Atalantestraat. Ter plaatse verklaart een 22-jarige man uit Hengelo dat zijn auto op een andere plek staat, dan waar hij was geparkeerd. Het slot van een portier en het slot van het dashboard zijn geforceerd. Er is verder niets weggenomen uit de auto. Getuigen melden dat ze een auto met drie personen snel hadden zien wegrijden. Aan de hand van deze getuigenverklaringen werden even later op de Kuipersduik drie personen aangehouden. Een van deze personen verklaarde dat ze hadden ingebroken in een woning aan het Olympiaplein. In de auto van de drie verdachten werden een TV en een DVD-speler aangetroffen. Deze waren afkomstig uit de woning aan het Olympiaplein. De drie verdachten, (afkomstig uit Groenlo, 20 en 33 jaar, en uit Enschede, 24 jaar) zijn voor verder verhoor ingesloten. Uit het verhoor moet blijken of zij ook betrokken zijn geweest bij de inbraak in de auto, de aanleiding van deze aanhouding. (bps: 05-043679/80)

Inbraak

Politie houdt verdachte van inbraak aan

Enschede

Zondag 10 april omstreeks 22.30 uur krijgt de politie een melding van een inbraakalarm aan de Thermen in Enschede. Ter plaatse blijkt dat iemand heeft geprobeerd zich toegang tot het pand te verschaffen. Eenmaal binnen treft de politie een 38-jarige man uit Amsterdam. De man is hierop aangehouden op verdenking van inbraak. Hij is meegenomen naar het bureau en daar ingesloten voor verhoor. (05-043651)

Diefstal auto

Twee auto's weggenomen

Enschede

Zondag 10 april doen twee personen aangifte van diefstal van een auto.

De eerste aangifte is gedaan door een 39-jarige eigenaresse uit Losser. Het betreft de diefstal van haar personenauto, een rode Chevrolet type Silverado K1500 (G.M.C.) met het kenteken 62-VN-NX. De auto stond geparkeerd in een parkeervak aan het Molenplein in Enschede. De auto is weggenomen tussen zondag 10 april 1.15 uur en zondag 10 april 14.00 uur. (05-043552)

De tweede aangifte is gedaan door een 37-jarige eigenaar uit Enschede. Het betreft de diefstal van zijn personenauto, een rode Suzuki Alto, met het kenteken LP-JS-62. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats aan de Overduingaarde. De auto is weggenomen tussen vrijdag 8 april 21.00 uur en zondag 10 april 18.00 uur. (05-043614)

Inbraak

Inbraak in appartementencomplex

Enschede

In een appartementencomplex aan de Kortenaerstraat in Enschede werd op zaterdag 9 april 's ochtends vroeg rond 5.00 uur ingebroken. Getuigen zagen dat tenminste drie mannen zich ophielden bij de bergingen van het complex. Later op de ochtend wordt ontdekt dat een aantal auto's die in de parkeergarage stonden zijn opengebroken. Daarnaast is een aantal bergingen doorzocht. Er werden diverse goederen buitgemaakt, waaronder radio-, Cd-spelers, navigatieapparatuur en fietsen. De politie stelt een onderzoek in. (05-043247)

Vechtpartij

Twee personen gewond

Enschede

Aan de Rossumbrink in Enschede vindt zondag 10 april rond 20.55 uur een vechtpartij plaats. Een 32-jarige buurtbewoner maakt ruzie met een 14-jarige die buiten speelt. Dit komt tot een schermutseling waarbij de man de 14-jarige een trap in z'n maag geeft. Meerdere buurtbewoners bemoeien zich met het incident, waarop de 32-jarige een mes uit z'n woning haalt. Daarmee probeert hij een van de omstanders, een 22-jarige buurtbewoner te steken. Deze raakt hierbij gewond aan z'n hand. Het lukt omstanders om het mes af te pakken. De 32-jarige vlucht hierop z'n woning in. De politie houdt de man in z'n woning aan. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De twee gewonde mannen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat het om lichte verwondingen ging. (05-043630)

Rijden onder invloed

Bestuurder aangehouden, 1,2 promille

Enschede

Zondag 10 april rond 15.15 uur houdt de politie aan de Bosweg in Enschede ter controle een 43-jarige bestuurder uit Enschede staande. De man vertoont gevaarlijk rijgedrag. Bij z'n staande lijkt de man onder invloed van alcohol. De ademtest bevestigt dit. De man is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De analyse wijst 1,2 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-03585)

Alcohol/snelheidscontrole

Met de videoauto werd een controle gehouden op alcohol en snelheid specifiek gericht op het verkeer dat zich bevind op de snelweg tussen 5.00 uur en 11.30 uur.

Almelo, Hengelo

Op zondag 10 april '05 werd door de speciale verkeersgroep van de Politie Twente getracht om een beeld te vormen van de verkeersstroom vanuit Duitsland naar Nederland. De controle werd speciaal gehouden tussen 5.00 uur en 11.30 uur. Omstreeks 8.30 uur werden discogangers vanuit Apeldoorn naar Almelo gecontroleerd. Om 7.00 uur kwam vanuit Duitsland een Duitse automobilist die met een snelheid van 163 km/u reed. Hij betaalde meteen de boete van E 170,00. Verder werd om 8.55 uur een 37 jarige bestuurder uit Eastermar gecontroleerd met een snelheid van 180 km/u. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Niemand van de gecontroleerde bestuurders reed onder invloed van alcohol. (05-043512)

Meisje lastiggevallen door vier jongens

Jongens rijden meisje klem

Wierden

Een 17 jarige Wierdense is vrijdag 8 april omstreeks 23.45 uur vanaf de Akeleistraat door vier jongens achtervolgd en op de Erve Kielweg klemgereden. De Erve Kielweg is gelegen tussen de Nijverdalsestraat en de Klomphof. De jongens reden allen op een fiets zonder verlichting, hierbij viel een persoon op omdat hij kleiner was dan de rest (circa 1.65m) en blond stekelhaar had. Aan de Erve Kielweg werd de Wierdense van haar fiets getrokken en lastiggevallen. Toen een passant met hond naderde maakten de jongens zich uit de voeten richting Nijverdalsestraat. De politie verzoekt de wandelaar alsmede andere getuigen om zich te melden. (bps 05-043135)

Vernielingen

Drie jongeren aangehouden

Vriezenveen

Op zondag 10 april omstreeks 18.41 uur werd gemeld dat jongeren bezig zouden zijn met vernielingen aan een graafmachine. Ook hadden zij zichzelf toegang tot een caravan verschaft. Ter plaatse bleek het te gaan om drie jongens van 11,13 en 14 jaar uit Vriezenveen. De politie nam het drietal voor verhoor mee naar het bureau, hier bleek dat de 14 jarige verantwoordelijk was voor de vernielingen. De twee anderen waren in de caravan geweest. In overleg met hun ouders heeft de politie de jongeren doorverwezen naar bureau Halt. (bps 05-043601)

Diefstal zeilboot

Boot en toebehoren meegenomen

Almelo

In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 april tussen 19.00 en 09.00 uur is een rood/wit gekeurde zeilboot ontvreemd aan de Suiskade Noordzijde in Almelo. De afmetingen zijn 3,5 x 1,5 meter. De boot lag onder een andere boot aan de achterzijde van de woning. Ook de bijbehorende attributen waaronder mast, ziel en roer werden meegenomen. De gedupeerde eigenaar heeft aangifte gedaan van diefstal. (bps 05-043628)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --