Persberichten 11/4 ochtend

Regio 11-04-2005

Katwijk Eenzijdig ongeval / rijden onder invloed Op zaterdag 9 april omstreeks 16.05 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Kievitlaan. Een 58-jairge vrouw uit Katwijk reed achter uit een oprit af. Hierbij gaf zij teveel gas waardoor zij in een naastgelegen tuin terechtkwam. In plaats van te remmen gaf zij gas waarna de auto van een muurtje viel waardoor de auto op de zijkant terechtkwam zij liep hierbij geen letsel op. Wel bleek de vrouw onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 725 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de vrouw werd haar rijbewijs ingevorderd. Zij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur.

Rijnsburg / Katwijk Alcoholcontrole De politie heeft op de Noordwijkerweg te Rijnsburg en op de Zeeweg en Wassenaarseweg te Katwijk een alcoholcontrole gehouden tussen vrijdag 8 april vanaf 18.25 uur en zaterdag 9 april 00.45 uur. In totaal hebben 543 bestuurders een blaastest gedaan. Zeven bestuurders kregen proces-verbaal voor het rijden onder invloed. De hoogste uitslag was 670 ug/l (limiet 220 ug/l). Van drie bestuurders werd hun rijbewijs ingevorderd. Allen kregen proces-verbaal en een rijverbod.

Noordwijk Mishandeling Op zondag 10 april omstreeks 00.30 uur fietste twee broers respectievelijk 16 en 17 jaar oud uit Warmond over de Duinweg toen zij vier fietsers passeerden. Twee mannen uit deze groep begonnen zonder reden de beide mannen uit te schelden en ter hoogte van de Hoofdstraat werd een van de broers van zijn fiets geduwd en kreeg een klap in zijn gezicht. Toen zijn broer hier wat van zei kreeg ook hij een klap in zijn gezicht. Hierop is het groepje doorgefietst. De politie stelt een onderzoek in.

Noordwijkerhout Aanrijding fietser / snorfietser Op zondag 10 april omstreeks 02.30 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en snorfietser op de parallelweg van de Gooweg. Een 34-jarige bestuurder van een snorfiets uit Noordwijk reed over de parallelweg van de Gooweg richting Noordwijk. Tegemoet kwam hem een 22-jarige fietser uit Noordwijkerhout. Beide kwamen door nog onbekende oorzaak met elkaar in aanrijding. De man uit Noordwijk werd met hoofdletsel overgebracht naar het LUMC te Leiden. De man uit Noordwijkerhout werd met letsel aan het gezicht overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis te Leiderdorp. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Noordwijk Mishandeling Op zondag 10 april omstreeks 02.15 uur hield de politie een 20-jarige man uit Katwijk aan. Hij had even tevoren nabij een taxistandplaats aan de Grent drie mannen mishandeld. Een 20-jarige man uit Voorhout was abusievelijk tegen hem aangelopen waarop de verdachte hem uitschold en hem vervolgens een klap op zijn hoofd gaf. Een 20-jarige man uit Sassenheim en een 23-jarige man uit Voorhout liepen ook letsel aan hun gezicht op toen zij tussenbeide kwamen. Na verhoor werd de verdacht die dag omstreeks 11.40 uur heengezonden. Hij zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de officier van justitie.

Leiden Rijden onder invloed Controleerde de politie op zondag 10 april omstreeks 02.35 uur op de Morsweg een 31-jarige bestuurder uit Katwijk. Bleek de bestuurder onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 755 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur.

Leiden Jongetje op zebra aangereden Een 5-jarig jongetje uit Zoeterwoude werd op zaterdag 9 april rond 14.30 uur op een zebrapad op de Korevaarstraat aangereden door een 19-jarige automobilist uit Leiden. Het jongetje liep een gebroken arm op. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De automoblist zegt verrast te zijn geweest door het plotseling op de zebra overstekende jongetje.

Leiden Door winkelruit gegooid Een 21-jarige man uit Alphen aan den Rijn werd op zaterdag 9 april rond 04.30 uur door een ruit van een winkel aan de Breestraat gegooid. Hij liep daardoor wonden aan het hoofd, rug en vinger op. De Alphenaar liep met een plaatsgenoot over de Breestraat toen een nog onbekende man hem daar plotseling beetpakte. Bij de worsteling die ontstond gingen beiden door de winkelruit. Zijn plaatsgenoot wist hem vervolgens te ontzetten. De aanvaller liep daarop weg. De Alphenaar, die geen flauw benul heeft waarom hij werd aangevallen, liet zich in het LUMC aan zijn verwondingen behandelen en deed bij de politie aangifte van mishandeling. De politie stelt een onderzoek in.

Leiden Aanhoudingen na poging inbraak De politie heeft op zondag 10 april twee mannen van 19 en 26 jaar uit Leiden aangehouden op verdenking van poging inbraak. De poging werd ontdekt toen het inbraak alarm van het bedrijf aan de Niels Bohrweg afging. In de omgeving van het pand zagen agenten een auto met twee personen wegrijden. De inzittenden konden op de Lammermarkt worden aangehouden. De verdachten worden dinsdag 12 april voorgeleid bij justitie.

Leiden Getuigen van mishandeling gezocht De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling van een 18-jarige Leidenaar en is op zoek naar getuigen. Zondag 10 april omstreeks 02.00 uur fietste de Leidenaar met drie vrienden over de Breestraat. Ter hoogte van snackbar Big City stak een man de weg op en sloeg de Leidenaar zonder enige aanleiding in het gezicht. De man die in het gezelschap was van een andere man is weggelopen in de steeg naast de snackbar. De vier jongens zijn de mannen achterna gefietst. De dader was inmiddels weggerend. Zijn vriend wilde de gegevens van de dader niet bekendmaken. Hierop belde de Leidenaar de politie, maar zag opeens de dader weer komen aanrennen. De dader stopt uiteindelijk en liep weer terug de Schoolstraat in. De Leidenaar liep een gebroken tand op door de klap.

Leiden Aanhouding na diefstal met geweld De politie heeft in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 april een 61-jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van het plegen van een diefstal met geweld. De Leidenaar reed met een taxi mee. In de omgeving van de Oegstgeesterweg ontstond een onenigheid met de Leidenaar toen bleek dat hij nog een rekening van een rit moest betalen. De man betaalde een klein bedrag maar wilde de taxi niet verlaten toen dat gevraagd werd. De man pakte uiteindelijk het betaalde bedrag terug uit de zak van de chauffeur. De via de centrale ingeseinde politie kon de man op de Bargelaan aanhouden.

Leiden Straatroven Zaterdag 9 april omstreeks 17.40 uur vond er op Mandenmakerssteeg een straatroof plaats. Een 19-jarige vrouw uit Leiden liep in de richting van de Breestraat toen er aan haar handtas werd getrokken. De vrouw heeft zich verzet waardoor ze vermoedelijk gevallen is. De vrouw zag vervolgens een jongen de tas loslaten waarna deze op een rode brommer stapten en wegreed in de richting van de Diefsteeg. Omtreeks 21.10 uur vond op de Weddesteeg eveneens een straatroof plaats. Een 85-jarige vrouw uit Leiden liep in de richting van het Noordeinde toen zij ter hoogte van de paaltjes een duw kreeg waardoor ze viel. De vrouw zag twee jongens er vandoor gaan met haar tas in de richting van het Galgewater. De politie stelt een onderzoek in naar de straatroven en heeft inmiddels buurtonderzoeken gehouden. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Leiden via telefoonnummer 0900 8844.

Voorschoten Jongens vallen fietster lastig Een 33-jarige vrouw uit Leiden is op vrijdag 8 april even voor 23.30 uur door twee jongens lastiggevallen. De vrouw fietste over de Bram Limburgstraat toen zij een jongen op een fiets achter haar zag fietsen. De jongen kwam hierop naast haar fietsen en sprak de vrouw aan. Even later fietste een tweede jongen naast haar die haar eveneens aansprak. De eerste jongen trapte tegen haar fiets waardoor ze viel. De vrouw stapte weer op haar fiets maar de jongens bleven haar volgen en bedreigen. Pas toen de vrouw in een tuin ging staan zijn de twee doorgefietst. De vrouw vermoedt dat één van de jongens onder invloed was van alcohol of verdovende middelen aangezien hij slingerend fietste. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via telefoonnummer 0900 8844. Beide jongens zijn ongeveer 17 jaar. Een heeft een licht getinte huidskleur, smal postuur, snorretje en hij droeg een donkere jack. De andere is blank, bol gezicht, blond stekel haar en hij droeg een bruine jas.

Leiderdorp Rijden onder invloed Op zaterdagochtend 9 april, omstreeks 02.00 uur, achtervolgde de politie een bestuurder van een personenauto die met gedoofde lichten op de Rietschans reed. De man, een 39-jarige man uit Noordwijk, werd vervolgens staande gehouden op de Houtschans. De man wilde niet meewerken aan een blaastest en had geen rijbewijs bij zich. De auto is in beslag genomen tot de man zijn rijbewijs komt inleveren. De man kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd.

Noorden Rijden onder invloed Op zondagmiddag 10 april, rond vier uur, werd de politie geattendeerd op een man die waarschijnlijk dronken achter het stuur was gaan zitten. De man was vanuit een bar de auto ingestapt waar hij door oplettend publiek tot stilstand was gebracht op verdenking van alcoholgebruik. Vervolgens is de politie gebeld. De politie hield de 49-jarige Alphenaar staande en onderwierp hem aan een blaastest. De uitslag van de blaastest was 1390 ug/l, terwijl de limiet 220 ug/l is. De man kon de politie tevens geen geldig rijbewijs tonen. Vanwege het hoge alcoholpercentage in zijn bloed kreeg hij een rijverbod van 18 uur opgelegd.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval Op zondagmiddag 10 april, omstreeks zes uur, heeft er een aanrijding op het kruispunt van de Groenestein en de Zuylestein plaatsgevonden waarbij twee fietsers betrokken waren. De man, een 45-jarige Alphenaar, reed vanuit een flat aan de Groenestein richting het kruispunt van de Zuylestein. Hierbij verleende hij geen voorrang aan een van rechtskomende fietser waarbij er een aanrijding ontstond. Beide fietsers kwamen ten val. De van rechtskomende fietser, een 15-jarige Alphenaar, brak hierbij zijn linker sleutelbeen. De 45-jarige man brak bij de aanrijding zijn linker schouderblad. Beide gewonden zijn naar een ziekenhuis overgebracht.

Aphen aan den Rijn Rijden onder invloed Op zaterdag 9 april en op zondag 10 april zijn er twee automobilisten aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op zaterdag werd rond 02.30 uur een 32-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn aangehouden, rijdend in een personenauto op de Concertweg. De uitslag van de blaastest was 615 ug/l, terwijl de limiet 220 ug/l is. Op zondag rond 22.30 uur werd een 55-jarige Alphenaar aangehouden op de Churchilllaan. Ook deze man werd onderworpen aan een blaastest. De 55-jarige man blies 655 ug/l. Beiden kregen een rijverbod opgelegd.

Noorden Rijden onder invloed Op zondagavond 10 april, rond half acht, hield de politie een 57-jarige automobilist uit Nieuwkoop aan. De man werd onderworpen aan een blaastest. De uitslag van de blaastest was 685 ug/l (de limiet is 220ug/l). De man kreeg een rijverbod van 7 uur en een proces verbaal.

Bodegraven Aanrijding Een 46-jarige automobilist uit Rotterdam veroorzaakte op vrijdag 8 april rond 23.15 uur op de N11 een aanrijding. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed, raakte in een slip en raakte daarbij een 24-jarige automobilist uit Gouda. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. De Rotterdammer klaagde over pijn in zijn borst en is voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De politie liet daar van hem een bloedproef afnemen in verband met het bestaan van de eerder genoemde verdenking.

Bodegraven Onder invloed rijden De politie hield op maandag 11 april rond 01.00 uur aan het Nespad een 35-jarige automobilste uit Driebruggen aan. Op de Groene Zoom voldeed zij niet aan een door de agenten gegeven stopteken. Na een korte achtervolging eindigde de rit voor haar in een sloot langs de paralelweg aan het Nespad. De agenten constateerden drankgebruik bij de vrouw. De bij haar gehouden ademanalyse liet als uitslag 870 ug/l (limiet 220 ug/l) zien. De politie vorderde daarop het rijbewijs van de vrouw in. Na nog een openstaande boete van ruim 50 euro te hebben betaald mocht de vrouw het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Reeuwijk Onder invloed rijden De politie controleerde op zaterdag 9 april rond 04.05 uur op de Pittebies een 42-jarige automobilist uit Reeuwijk. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 910 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Waddinxveen Brandstichting De politie hield zondag 10 april rond 23.30 uur op het fietspad tussen de Willem de Zwijgerlaan en de Vondellaan twee mannen van 21 en 27 jaar uit Waddinxveen aan. Van de twee was gezien dat zij vuur maakten bij twee aan de Vondellaan geplaatste portocabines. Dankzij de melder kon de snel terplaatste zijnde politie het vuur in de kiem smoren. Daarmee werd voorkomen dat de containers een prooi van het vuur werden. De politie zet het onderzoek tegen de twee voort.

Waddinxveen Onder invloed rijder rijdt tegen lichtmast Een 18-jarige automobilist uit Waddinxveen reed op zondag 10 april rond 02.00 uur op de rotonde Dreef / Sniepweg tegen twee lichtmasten aan. De jongen bleef ongedeerd. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De politie hield hem dan ook aan. De daarop gevolgde ademanalyse gaf als uitslag 745 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie kon het rijbewijs van de jongen niet invorderen omdat hij daarvan niet in het bezit bleek te zijn. De politie maakt proces-verbaal op.

Bodegraven Inbraak in winkel Bij een inbraak in een gemakswinkel aan de Vromade zijn een nog onbekende hoeveelheid sloffen sigaretten en krasloten gestolen. Op maandag 11 april rond 04.20 uur kreeg de politie melding van inbraak. Ondanks dat de politie snel terplaatse was waren de daders met de buit al verdwenen. Vandaag wordt een nader onderzoek ingesteld.

Gouda Beroving mislukt Omhoog Een 29-jarige man uit Gouda deed zaterdag 9 april bij de politie aangifte van een een poging tot beroving. Op vrijdag 8 april rond 19.30 uur probeerden twee nog onbekende jongens een laptop van de man te stelen. Dit gebeurde op de Hammarskjoldhof op het moment dat de man met zijn laptop uit zijn auto stapte en met een bijtende vloeistof in het gezicht kreeg gespoten. De Gouwenaar liet zijn bezit echter niet los en rende naar huis. Van de jongens ontbreekt nog ieder spoor.

Gouda Mishandeling Een 24-jarige man uit Gouda deed zondag 10 april bij de politie aangifte van mishandeling. Rond 09.15 uur werd hij op de Prins Hendrikstraat geslagen door een nog onbekende automobilist. Hij liep daardoor een dikke lip en een bloedneus op. De vermoedelijke aanleiding voor dit geweld is een verkeersincident op de Woudstraat. De Gouwenaar fietste daar met zijn vrouw en moest voor de midden op de weg rijdende auto uitwijken. Hij gaf daarbij een klap op de passerende auto. Op de Prins Hendrikstraat werden de twee vervolgens door de auto klemgereden en ontstond een woordenwisseling gevolgd door de klappen. De politie stelt een onderzoek in.

Gouda Onder invloed tegen verkeerspaal Een 37-jarige automobilist uit Gouda reed op zondag 10 april rond 00.10 uur op de kruising Krugerlaan met de Sportlaan tegen een verkeerspaal. De man bleef ongedeerd. Zijn auto raakte beschadigd. De agenten die terplaatse kwamen stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. De bij hem uitgevoerde ademanalyse liet een uitslag van 1055 ug/l (limiet 220 ug/l.) zien. De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.