Gemeente Hellendoorn


Milieuprijs 2005

Het gemeentebestuur van Hellendoorn nodigt verenigingen en organisaties in de gemeente Hellendoorn uit om mee te dingen naar de Milieuprijs 2005. Alleen verenigingen en organisaties die door vrijwilligers worden gerund kunnen meedoen aan deze wedstrijd. De Milieuprijs is enkele jaren geleden in het leven geroepen om positieve initiatieven op milieugebied te belonen. De milieuprijs bestaat uit een hoofdprijs van ⬠500,- en een aanmoedigingsprijs van ⬠200,-.

Milieuprijs 2005
De gemeente heeft voor de Milieuprijs 2005 aansluiting gezocht bij het in 2004 vastgestelde Klimaatbeleidsplan en heeft gekozen voor het thema energiebesparing en duurzame energie. Als doelgroep, van waaruit inzendingen voor de milieuprijs gedaan kunnen worden, is dit jaar gekozen voor verenigingen en organisaties.

Hoe kunt u als organisatie meedoen ?
U kunt meedoen door een leuke actie of een leuk project te bedenken waarmee energie wordt bespaard, en waarbij eventueel op duurzame wijze opgewekte energie kan worden ingezet. Een extra waardering is er voor de inzending die ook meerwaarde biedt voor andere organisaties in onze gemeente.

Inzendingen voor de Milieuprijs 2005 kunnen tot 3 juni 2005 worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hellendoorn, t.a.v. de heer A. Punt, Willem Alexanderstraat 7, Postbus 200, 7440 AE Nijverdal .

Beoordelingscriteria Milieuprijs
Inzendingen voor de Milieuprijs zullen beoordeeld worden aan de hand van de volgende criteria:

* Milieubewustmakend en educatief (een voorbeeldfunctie creërend)
* Aanwijsbaar gunstig effect voor het milieu in de gemeente Hellendoorn

* Duurzaam effect

* Originaliteit / vernieuwend

* Uitvoerbaarheid

Formulier
Uw inzending voor de Milieuprijs 2005 moet vergezeld gaan van het (ingevulde) formulier dat u hieronder aantreft.

Uitreiking Milieuprijs 2005
Nadat een jury de inzendingen heeft beoordeeld is de prijsuitreiking op maandag 20 juni a.s. om 20.00 uur. De plaats van de uitreiking wordt nog bekend gemaakt.

Vragen
Heeft u vragen over de milieuprijs of met betrekking tot de inzending die u denkt te doen, dan kunt u daarvoor terecht bij de heer Alfons Punt van het cluster Ruimte, tel. 0548 - 630531, email-adres a.punt@hellendoorn.nl
Open Formulier Milieuprijs in nieuw window Formulier Milieuprijs