--------------------------------------------------------------------------
      Manhattan Associates maakt RFID toegankelijker voor bedrijven       
--------------------------------------------------------------------------

Nieuwste supply chain RFID-functionaliteit van EPC Manager verhoogt zichtbaarheid en nauwkeurigheid door serienummer op bedrijfsniveau toe te voegen
Atlanta/Utrecht, 11/04/2005

Manhattan Associates, wereldwijd marktleider in oplossingen voor supply chain execution & optimization, heeft een uitgebreide versie van zijn EPC Manager op de markt gebracht. Door het gebruik van RFID kunnen klanten met de nieuwe versie de nauwkeurigheid, zichtbaarheid en beveiliging van hun supply chain verbeteren en gegarandeerd regelgevingen naleven. De verbeteringen omvatten onder meer management van serienummers op bedrijfsniveau , gecentraliseerde 'track en trace'-functies en bevestiging van binnenkomende en uitgaande bestellingen en containers. Door het gebruik van een op XML gebaseerde configuratie biedt de software ook aanvullende ondersteuning voor naleving van benodigde voorwaarden. Manhattan Associates ontwikkelde dit onderdeel van zijn RFID in a Box®-oplossing voor bedrijven die RFID wilden inzetten maar de bestaande supply chain-systemen niet wilden vervangen. Met de EPC Manager kunnen klanten snel en efficiënt RFID-oplossingen implementeren om unieke EPC-gegevens ontvangen en traceren. Verbeteringen in de nieuwste versie zijn gebaseerd op de laatste RFID-technologie en de toenemende eisen van bedrijven.

De nieuwste versie van de EPC Manager geeft een verbeterd inzicht en nauwkeurigheid in de voorraad door een doeltreffende verzameling, organisatie en uitwisseling van gegevens in de hele organisatie. De oplossing maakt gebruik van een gelaagde aanpak van de EPC-toewijzing, waarbij aan elk EPC (Electronic Product Code) automatisch een uniek serienummer wordt gegeven. Daardoor wordt het handmatig toewijzen van serienummers overbodig en kan de EPC-toewijzing beheerd worden op een lokale vestiging, zowel op regionaal niveau als op het niveau van de hele organisatie. Gebruikers kunnen gegevensvereisten configureren om EPC-informatie op lokaal niveau vast te leggen en kunnen gegevens naar en van andere locale EPC Managers sturen en ontvangen. Door de uitgebreide 'track en trace'-functie kunnen gegevens door de hele organisatie heen gedeeld worden.

De inbound/outbound-functie van de EPC Manager valideert ook gegevens van locale en externe bronnen op zowel container- als bestellingniveau.

"Met de EPC Manager blijven wij een oplossing aan bedrijven leveren die RFID willen inzetten, zonder dat zij hun bestaande systemen moeten vervangen," zegt Eddie Capel, senior vice president, product management. "De nieuwste versie omvat serienummerbeheer op bedrijfsniveau en andere functies die nog niet breed beschikbaar waren. Klanten zullen een verbeterd overzicht over en validatie van producten op een hoger niveau hebben, én aan regelgevingen kunnen voldoen."

De nieuwste versie van EPC Manager blijft een soepele integratie handhaven, ongeacht het platform, applicaties, het formaat van de gegevens en communicatieprotocollen. De EPC Manager vormt samen met Integration Manager het integratieplatform voor RFID van Manhattan Associates, dat een belangrijk onderdeel vormt van de gelauwerde RFID in a Box-oplossing van het bedrijf. RFID in a Box maakt de implementatie van een RFID-oplossing eenvoudiger en verkleint de implementatietijd ervan, door een compleet aanbod van software, middleware, hardware, 'tags', antennes, lezers en diensten.
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Manhattan Associates
Manhattan Associates, Inc. (Nasdaq: MANH) is wereldwijd marktleider in supply chain execution & optimisation-oplossingen. Het bedrijf verbetert operationele processen via de applicatie-suite voor warehouse- en transportmanagement, 'distributed order management', retourenbeheer en handelspartnermanagement. Daarnaast biedt het bedrijf ook oplossingen voor RFID, performance management en event management. Die geïntegreerde logistieke oplossingen bieden de meest moderne technologieën, vernieuwende toepassingen en domeinkennis om de prestaties, rendabiliteit en concurrentiepositie van zijn klanten te verbeteren. De onderneming heeft meer dan 900 klanten verspreid over meer dan 1.600 vestigingen wereldwijd, waaronder enkele van de grootste fabrikanten, distributeurs en detailhandelaars ter wereld. Meer informatie op www.manh.com. Jan Heijblom, Sales Manager Manhattan Associates Benelux, tel: +31 (0)30 214 3000
fax: +31 (0)30 214 3099, e-mail: jheijblom@manh.com Journalisten
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel: +31 (0)20 567 21 70, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Uw gegevens in onze databank aanpassen of verwijderen? Stuur een mailtje naar database@newsenginepr.com
Ref.:MANH0107-360CF2