Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


11 april 2005


LICHTENVOORDE - Bestuurder busje doorgereden


Een 31-jarige bestuurder uit Lichtenvoorde van een bedrijfsbusje is zondagavond (10/4) op de kruising Dijkstraat/v.d. Meer de Walcherenstraat doorgereden na aanrijding met een 25-jarige plaatsgenote in een personenauto. De veroorzaker reed rond 19.30 uur de auto van de vrouw van achteren aan. De man reed achteruit en ging er vandoor. Getuigen gaven de naam van de verdachte aan de politie door die de man later in zijn woning aantrof. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,9. De politie vorderde hierop zijn rijbewijs in en maakte proces-verbaal op. De automobiliste en een passagiere liepen nekklachten op.


BELTRUM - Diefstal van vrachtwagen


Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag (11/4) vanaf de Deventer Kunstweg een vrachtauto gestolen. Het gaat om een MAN L2000 voorzien van het kenteken BF-PT-39. De vrachtauto was geladen met een wagen voorzien van een gele minikraan, type JCB 803. De totaal waarde is ongeveer 36.000 euro. De diefstal werd maandagmorgen vroeg rond 06.00 uur ontdekt.


Doetinchem - trio aangehouden voor poging diefstal fiets


Agenten hebben zondagavond op het station van Doetnichem twee Aaltense jongens en een Winterswijks meisje aangehouden, die het slot van een fiets aan het forceren waren. De politie kreeg omstreeks 22.05 uur een tip van een getuige en trof het drietal met een zilver gespoten damesfiets met oranje stippen aan. De tieners werden meegenomen naar het politiebureau en hier bleek, dat het meisje haar trein had gemist en een vervoermiddel zocht. Toen zij het slot niet open kon krijgen vroeg zij hulp van de jongens, die zich hiertoe lieten verleiden. Na verhoor zijn de jongeren aan hun ouders overgedragen en voor de verdere afhandeling worden zij verwezen naar een preventieproject waar een passende maatregel wordt getroffen. De politie wil nog in contact komen met de eigenaresse omdat haar fiets beschadigd is.


Doetinchem - grap loopt uit de hand


Zondagavond zijn 4 Doetinchemse jongeren (16 t/m 19) aangehouden voor een uit de hand gelopen grap. Een 17-jarige pizzakoerier moest rond 20.00 uur op de Veentjes een bestelling afleveren maar kon het adres niet vinden. Terwijl hij aan een groep jongeren vroeg of zij hem konden helpen, haalde iemand de bestelling uit zijn warmhoudbak. De pizzakoerier ontdekte dit toen hij bij de klant aankwam en ging direct terug naar de jongeren. Hier trof hij z'n bestelling aan, maar zodanig dat deze niet meer af te leveren was. Inmiddels was ook de politie gebeld, waarbij de mogelijkheid van een overval werd genoemd. De jongeren waren er vandoor gegaan en konden in de buurt worden aangehouden. Tijdens de verklaringen kwam de naam van de veroorzaker van het incident wel naar voren, maar deze heeft de politie nog niet kunnen verhoren. De aangehouden jongeren zijn om 22.30 heengezonden.


Terborg - keukenbrand


Kreeg de brandweer maandag even na 13.10 uur een melding dat er in de Prinses Margrietstraat een woning vol rook zou staan. Het was niet bekend of er nog iemand binnen was.
Bij de komst van de politie kon men de woning via de begane grond niet meer betreden. Een agent ging samen met een buurtbewoner via het platte dak naar een raam op de eerste verdieping. Net toen men dit wilde inslaan verscheen de bewoner (23)voor het raam. Hij bleek nachtdienst te hebben gehad en was wakker geworden door het lawaai. Hij kon de woning via het platte dak verlaten. De inmiddels gearriveerde brandweer bluste het vuur in de keuken en vermoedelijk is een peuk in de prullenbak de oorzaak van de brand geweest. Er ontstond een aanzienlijke rookschade in de woning.


Einde berichten


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --