Gemeente Tilburg

Operatie Jong van kracht

Donner adopteert Tilburg

Op 8 april 2005 tekenden 13 gemeenten, 4 provincies/stadsregio´s de Jong-overeenkomst in Den Haag.

Names het Rijk tekenden de ministers van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkijksrelaties, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Vreemdelingenzaken en Integratie en de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wethouder Jan Hamming zette, namens het college van Tilburg, zijn handtekening.

De gemeenten zullen een jaar lang in de praktijk bekijken hoe door betere samenwerking van instanties voorkomen kan worden dat jongeren in de knel komen en uitvallen.

De bij operatie Jong betrokken bewindspersonen adopteren gedurende de looptijd van de Jong-overeenkomst een of enkele gemeenten. Voor Tilburg is dat minister Donner geworden. De adopterende bewindspersonen pakken in het kader van Jong de bestaande verkokering in het jeugdbeleid aan en versterken de samenhang tussen rijk en medeoverheid.

Op grond van de Jong-overeenkomst kunnen de lokale en regionale bestuurders, de bewindpersonen niet alleen direct benaderen maar gaan de bewindspersonen ook op werkbezoek in de door hen geadopteerde gemeenten. De 13 gemeenten zijn gekozen omdat zij bewezen hebben voortvarend aan de slag te zijn met jeugdbeleid.

Lees meer op: www.operatiejong.nl

Hartelijke groet
Marlies van Brunschot