Inspectie van het Onderwijs

maaslyceum
Inspectie bezorgd over leerlingen Maaslyceum

---

11 | 01 | 05
Persbericht: Inspectie bezorgd over leerlingen Maaslyceum

Inspectie bezorgd over leerlingen Maaslyceum

De Inspectie van het Onderwijs maakt zich zorgen over het lot van de leerlingen van het Maaslyceum, een particuliere school voor voortgezet onderwijs. Naar aanleiding van klachten van ouders bracht de inspectie in maart van dit jaar een bezoek aan de Amsterdamse locatie van deze school. Vandaag publiceert de inspectie het onderzoeksrapport naar de kwaliteit van het onderwijs.

Tijdens het bezoek van de inspectie aan het Maaslyceum in Amsterdam bleek dat het onderwijs van de school onder de maat was en dat het ontbrak aan een adequate organisatie. De inspectie sprak met leerlingen, ouders, docenten en de locatieleiding en concludeerde dat het Maaslyceum er niet in slaagde om particulier onderwijs te bieden dat voldeed aan basale kwaliteitsnormen.

Inmiddels sloot het Maaslyceum afgelopen vrijdag de deuren. Door de sluiting van de school zijn de leerlingen gedupeerd; ze hebben waarschijnlijk een leerachterstand en zijn onvoldoende voorbereid op het examen. De inspectie vindt dat de leerlingen zo snel mogelijk weer naar school moeten kunnen en voert overleg met betrokkenen over de mogelijkheden om leerlingen over te plaatsen naar andere scholen. Ook heeft de inspectie contact gelegd met de Staatsexamencommissie om te kijken of de examenkandidaten deel kunnen nemen aan het staatsexamen.

De Inspectie van het Onderwijs beoordeelt de kwaliteit van het onderwijs in onderwijsinstellingen en rapporteert publiekelijk over de kwaliteit van individuele instellingen en van het bestel, in het belang van leerlingen en ouders, onderwijsinstellingen en samenleving.