Persberichten maandag 11 april

's-Hertogenbosch 11-04-2005

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

's-Hertogenbosch - Zondagmiddag is een 34-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man had in hun woning in 's-Hertogenbosch zijn 27-jarige echtgenote en zijn 7-jarig zoontje mishandeld. De man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

MAN GEWOND BIJ VECHTPARTIJ

's-Hertogenbosch - Zondagavond is een 34-jarige man gewond geraakt bij een vechtpartij. In een woning aan de Ertveldweg in 's-Hertogenbosch was een feestje waar een flinke groep bezoekers was. Een van de bezoekers, een 40 jarige man uit 's-Hertogenbosch, sloeg tijdens een ruzie die ontstond tussen de bezoekers de 34 -jarige man met een krat bier op het hoofd. Ook een 35-jarige andere bezoeker werd met de krat geslagen. De 34-jarige man raakte zodanig gewond dat hij moest worden overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij is opgenomen. De 40-jarige man is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - Zondagavond, even na 18.30 uur, is op het Muntelbolwerk in 's-Hertogenbosch een 32-jarige man uit Schijndel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te vele gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 6 uur. Waarschijnlijk zal de man ook moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol. Dit is een meerdaagse cursus, die door de overtreder zelf betaald moet worden. De kosten van deze cursus bedragen 506,46 euro.

-------
Zondagavond, even voor 20.00 uur, werd op de Rijksweg A59 onder 's-Hertogenbosch een 54-jarige man uit Rosmalen bekeurd. Hij reed met een vrachtauto, terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 4 uur.

HUISELIJK GEWELD

Vlijmen - Zondagavond is een 44-jarige man uit Vlijmen aangehouden. De man weigerde de woning in Vlijmen van een vriendin te verlaten. Hij is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij later heengezonden.

MANNEN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL AANHANGWAGEN

's-Hertogenbosch - In de nacht van zondag op maandag zijn drie mannen, 21, 25 en 26 jaar uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Getuigen zagen dat het drietal een aanhangwagen vanaf de Klokkenlaan in 's-Hertogenbosch wegnamen. Het drietal kon korte tijd later worden aangehouden. De mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten.

GEWONDE BIJ ONGEVAL

Vlijmen - Maandag rond het middaguur werd een ongeval gemeld op de Rijksweg A59 ter hoogte van Vlijmen. Op die weg waren vier vrachtauto's en een grote bestelauto met elkaar in aanrijding gekomen. Doordat het verkeer moest afremmen zijn de vier vrachtauto's en de bestelauto met elkaar in aanrijding gekomen. De bestuurder van de middelste van de vijf voertuigen, een 46-jarige man uit Oosterhout, is gewond geraakt bij het ongeval. De chauffeur van de achterste vrachtauto, een 47-jarige man uit Nistelrode, zat bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd. De A59 is in de richting Waalwijk lange tijd afgesloten. Verwacht wordt dat de bergingswerkzaamheden tot na 17.00 uur zullen duren. Het verkeer is omgeleid via 's-Hertogenbosch en Tilburg.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

Schijndel - Zondagmiddag is een 31-jarige man uit Schijndel aangehouden. De man had in hun woning in Schijndel, zijn 28-jarige vriendin mishandeld. De man is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

MAN GEWOND BIJ ONGEVAL

Sint Michielsgestel - Zondagmiddag is een 19-jarige man uit Den Dungen bij een ongeval gewond geraakt. De man reed met zijn auto over de Nieuwstraat in Sint Michielsgestel. Op die weg kwam hij in aanrijding met een auto bestuurd door een 74-jarige man uit Goirle, die plotseling op de rijbaan keerde en op de verkeerde weghelft terecht kwam. De man uit Den Dungen is met hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

AANRIJDING EN RIJDEN ONDER INVLOED

Sint Michielsgestel - Zondagavond werd een aanrijding gemeld op de Hoogstraat in Sint Michielsgestel. Bij de aanrijding was alleen materiele schade. We bleek dat een 58-jarige man uit Sint Michielsgestel, die bij de aanrijding betrokken was, veel te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. De man blies 4,5 keer het maximaal toegestane. Hiervoor werd de man dan ook bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

TE VEEL GEDRONKEN

Boxtel - In de nacht van zondag op maandag, even na 02.00 uur, werd op de Molenstraat in Boxtel een 37-jarige man uit Boxtel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 5 uur. Waarschijnlijk zal de man ook moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol. Dit is een meerdaagse cursus, die door de overtreder zelf betaald moet worden. De kosten van deze cursus bedragen 506,46 euro.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

Uden - Zondagmiddag is een 34-jarige man uit Uden aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 31-jarige echtgenote in hun woning in Uden te hebben mishandeld. De man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Boekel - In de nacht van zondag op maandag, even na middernacht werd op de Rutger van Herpenstraat in Boekel, een 46-jarige man uit Schaijk bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg de man een rijverbod van 7 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Waarschijnlijk zal de man ook moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol. Dit is een meerdaagse cursus, die door de overtreder zelf betaald moet worden. De kosten van deze cursus bedragen 506,46 euro.

Verkeersongeval

Uden - Op de Lippstadt-Singel in Uden vond vanmiddag, rond 12.45 uur, een frontale aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een personenwagen. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk. Door de botsing kwam de personenauto klem te zitten onder de vrachtwagen en raakte de bestuurster (gegevens nog niet bekend) bekneld. Zij moest door de brandweer uit haar auto bevrijd worden en werd vervolgens per ambulance overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Terplaatse werd door de bemanning van de traumahelikopter assistentie verleend. Nog onbekend is met welke verwondingen de vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. De weg Uden - Mill is geruime tijd gestremd geweest.

GRAFFITI

Oss - De politie heeft zondagavond twee jongens van 16 en een van 15 jaar uit Oss aangehouden op de Kamperfoeliestraat in Oss. Een oplettende buurtbewoner meldde dat jongelui een gebouw aan het bekladden waren. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de jongen van 15 een viltstift bij zich te hebben. De jongen bekende dat hij daarmee teksten op het gebouw had geschreven. De andere twee jongens bleken niet bij de bekladding te zijn betrokken. De jongen van 15 is overgedragen aan Bureau HALT.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Haren - Zondagavond heeft de politie een 40-jarige man aangehouden. De politie kreeg de melding dat er een auto met Duits kenteken slingerend over de weg reed. Vervolgens troffen de agenten de bestuurder aan op de Dorpenweg in Haren met twee lekke banden. Hij had schade gereden op de rotonde in dezelfde straat. De politie controleerde de man, waar bleek, dat hij te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. De man blies bijna vijf keer zoveel dan maximaal toegestaan is. De politie heeft de man voor verder onderzoek ingesloten.

GEWAPENDE OVERVAL OP CAFETARIA

Oss - Zondagavond werd een gewapende overval gemeld op een cafetaria aan de Witte de Withstraat in Oss. Even voor 21.00 uur kwam twee manen met vermoedelijk vuistvuurwapens de zaak binnen. Een medewerker die in de keuken stond werd door een van de overvallers met een wapen bedreigd en gedwongen de kassa open te maken. De overvallers namen de kassalade mee. De vermoedelijk twee overvallers wisten met een auto te ontkomen. De twee gemaskerde mannen droegen truien met zwarte strepen. De politie is op zoek naar getuigen die tussen 20.30 en 21.15 uur iets hebben gezien in de omgeving van de cafetaria aan de Witte de Withstraat in Oss.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Oss - De politie heeft vanmiddag in een supermarkt aan de Kardinaal de Jongstraat een winkeldief opgepakt. De 14-jarige jongen probeerde een tijdschrift te stelen, maar werd gesnapt. De jongen werd aan de politie overgedragen en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

SOFTDRUGS

Cuijk - In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 22-jarige bestuurder aangehouden omdat hij softdrugs bij zich had. De man reed over de rotonde bij de Lavendel toen de politie hem controleerde. Tijdens de controle roken de agenten een sterke wietlucht in de auto. De 22-jarige inwoner van Cuijk bleek vijf gripzakjes wiet bij zich te hebben. De politie heeft de softdrugs in beslag genomen en proces-verbaal opgemaakt.

HUISELIJK GEWELD

Grave - Zondagmiddag heeft de politie een 24-jarige man uit Ravenstein aangehouden, nadat de man zich vrijwillig had gemeld op het politiebureau in Cuijk. De man had de 18-jarige zoon van zijn 41-jarige vriendin uit Grave geslagen. Moeder en zoon kregen ruzie, waarna de zoon zijn moeder een duw gaf. De vriend van de moeder kwam tussenbeide en sloeg de zoon met een vuist in het gezicht. De zoon werd met een gebroken neus naar het ziekenhuis gebracht. De man is in verzekering gesteld en ingesloten.