Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout(11/4)

OOSTERHOUT NB, 11 april 2005

Agenten pakken vandalen op

OOSTERHOUT Aan de Hertogenlaan in Oosterhout hebben agenten gistermiddag om tien voor halfvier twee mannen (18 en 23 jaar oud) uit deze plaats aangehouden. Zij worden verdacht van de vernieling van een muurtje. De 18-jarige man had een mes en hennep op zak. Ook de 23-jarige Oosterhouter droeg een mes bij zich en gaf de politie in eerste instantie een valse naam op. Tegen het duo wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongens op de bon bij de Efteling

KAATSHEUVEL Gistermiddag om kwart voor drie ongeveer werden in de Efteling vijf jongens door de beveiligingsdienst van dit pretpark betrapt toen zij zonder te betalen binnen wilde komen. Zij waren over een hekwerk van de Efteling geklommen. De gewaarschuwde politie heeft de jongens, 13, 14 en 15 jaar oud en afkomstig uit Waalwijk en Waspik, mee naar het bureau genomen. Alle vijf krijgen een bekeuring voor het zich bevinden op verboden terrein. Drie van hen krijgen ook nog een bon, omdat ze zich niet konden legitimeren.

Politie haalt bromfiets Dongense jongen uit het verkeer

DONGEN Surveillerende agenten hebben gistermiddag rond kwart voor zes aan de Klein Dongenseweg in deze plaats de bromfiets van een 17-jarige jongen uit Dongen uit het verkeer genomen. Surveillerende agenten zagen de knaap met zeer hoge snelheid over de Dongenvaart rijden. Op de Klein Dongenseweg, waar de agenten de bromfietser kwijt waren geraakt, gaf een voetganger de plaats door waar de bromfietser zich verstopt had en dat was achter een bosje op een boerenerf. De bromfiets is uit het verkeer genomen en wordt onderzicht op de technische staat (vermogen).

Politie pakt Oosterhouter op na aanrijding

OOSTERHOUT Gisteravond om vijf over halftien hebben agenten op de kruising van de Abdis van Thornstraat, de Leijsenhoek en de Bovensteweg een 29-jarige man uit deze plaats aangehouden. Hij had een aanrijding veroorzaakt (achter op voorganger rijden) en bleek onder invloed van alcohol. De man blies in het politiebureau bijna 1.65 promille. Dat kostte de Oosterhouter zijn rijbewijs. Hij kreeg verder een rijverbod van 8 uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie pakt twee jongens uit Oosterhout op voor brandstichting

OOSTERHOUT - Gisteravond om vijf voor halftien hebben agenten aan de Bredaseweg in Oosterhout twee jongens uit deze plaats aangehouden. De jongens, 14 en 17 jaar oud, worden verdacht van brandstichting in de kelder van een bedrijf aan deze weg. Bij de kelderbrand was sprake van een zeer grote rookontwikkeling en volgens de brandweer was het koolstofdioxide gehalte bij de brand zeer hoog. De twee jongens konden worden aangehouden aan de hand van getuigenverklaringen. Zij zijn in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Auto brandt volledig uit

WAALWIJK Aan de Veerweg in Waalwijk brandde gisteravond de auto van een 33-jaruige man uit Oosterhout volledig uit. De eigenaar van de auto had zijn auto geparkeerd en toen hij uit zijn auto wat rookartikelen wilde halen vloog de auto spontaan in brand. De brandweer heeft het vuur geblust. Volgens de brandweer is kortsluiting de vermoedelijke oorzaak van de brand.

Oosterhoutse vrouw rijdt met te veel drank op

OOSTERHOUT Aan de Hoogstraat in Oosterhout hebben agenten gisteravond om tien voor halftwaalf een 49-jarige vrouw uit deze plaats aangehouden. De vrouw trok de aandacht van agenten door haar rijgedrag. Zij reed slingerend over de weg. In het politiebureau blies de vrouw 1.40 promille. In verband met dit hoge alcoholpromillage hebben de agenten het rijbewijs van de vrouw ingevorderd. Verder kreeg zij een rijverbod van 6 uur en maakt de politie proces-verbaal tegen de vrouw op.

RAAMSDONKSVEER Een 24-jarige man uit Udenhout is vannacht om kwart over één aan het Heereplein in Raamsdonksveer aangehouden, nadat bij controle bleek dat hij met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. In het politiebureau blies de man bijna 1.00 promille. Dit leverde hem een rijverbod van 4 uur op en de politie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt inbraak in woningen door gaatjesboorder

MADE Vannacht is ingebroken in een woning aan de Godfried Schalckenstraat. De dief is binnengekomen door twee gaatjes te boren in het raamkozijn van de keuken, waarna hij door inklimming de woning kon betreden. Uit het pand is onder meer een tas gestolen. Deze tas is door de bewoners terug gevonden in de tuin. Het geld was er echter uit gehaald. Er is een sporenonderzoek ingesteld. Ook is in de buurt navraag gedaan. De politie heeft en aangifte van de gedupeerde bewoners opgenomen. Ook aan het Merelhof zijn vandaag twee inbraken gemeld die op soortgelijke wijze hebben plaats gevonden. Daarbij zijn onder meer een LCD TV en een digitale camera gestolen.

Man rijdt met auto tegen boom

SPRANG-CAPELLE: Een 67-jarige man uit Kaatsheuvel is zondagmiddag aan de Nieuwevaart met zijn auto tegen een boom aangereden. De man vertelde dat hij met zijn rechterwiel tegen een paaltje op de wegversmalling was aangereden en da hij vervolgens de macht over het stuur was verloren, hierna was tegen een boom tot stilstand gekomen. Daar de bestuurder pijn op zijn borst had, is hij door de GGD vervoerd naar het Tweesteden ziekenhuis in Tilburg.

Politie op zoek naar auto-inbrekers in Wijk en Aalburg

WIJK EN AALBURG: De politie heeft vandaag vijf aangiftes opgenomen van inbraken in autos. De inbraken zijn dit weekend gepleegd. Het gaat om het forceren van het portierslot of het ingooien van een ruit. De autos stonden geparkeerd aan de Berenhoefstraat (radio/cd-speler ), het Kraaijenveld (radio cd-speler), de Kortestraat (navigatiesysteem), de Rozenstraat (radio/cdspeler, jas en mobiele telefoon) en de Vogelenzang( autoradio). De politie heeft van de gedupeerde eigenaren een aangifte opgenomen. In Werkendam zijn bovendien op de Klaproos twee autos bekrast.

Auteur: Willem van Hooijdonk