LIJST PIM FORTUYN

LPF: Opluchting over arrestatie Twentse dierenbeul

PERSBERICHT

Den Haag, 11 april 2005

LPF: Opluchting over arrestatie Twentse dierenbeul

Kamerlid Joost Eerdmans zegt zeer opgelucht te zijn dat de politie vrijdag waarschijnlijk de 'Beul van Twente' te pakken heeft gekregen. De 49-jarige man die verdacht wordt van het mishandelen van tientallen dieren tussen 2000 en 2004 heeft inmiddels meerdere feiten bekend.

Eerdmans: 'In de meeste gevallen ging het om gruwelijke verminkingen bij paarden, pony's en schapen. Ik hoop dat de periode van huiveringwekkende mishandelingen met deze aanhouding definitief ten einde is'.

Doordat de politie de zaak eerder niet al te serieus leek te nemen stelden geschokte omwonende, georganiseerd in de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren, een 'Zwartboek Dierenmishandeling' samen wat door Henk Bres en Henk ten Napel op 11 augustus 2004 aan Joost Eerdmans werd overhandigd. Joost Eerdmans stelde naar aanleiding van de schokkende details in dit zwartboek Kamervragen aan minister Donner.

De vraag van Eerdmans om hoge prioriteit te geven aan dierenmishandeling lijkt door de minister serieus genomen te zijn.

Eerdmans werkt samen met de PvdA-fractie aan een voorstel om een houdverbod aan dierenbeulen op te leggen.