Gemeente Bergambacht


Links

12-04-05 Instemming raad met voorstellen samenwerking K5

Beter samen werken aan een sterke Krimpenerwaard

k5.jpg (20 Kb) Op 11 april heeft de raad van Bergambacht ingestemd met de voorstellen voor strategische samenwerking van de K5 gemeenten. Ook de raden van Schoonhoven, Nederlek , Vlist en Ouderkerk hebben inmiddels ingestemd. Bij strategische samenwerking moet u denken aan zaken die de gemeentegrenzen overschrijden en voor het gebied en de gemeenschap van groot belang zijn.

---

De voorstellen zijn gedaan door de werkgroep BOV (Bestuurlijke en Organisatorische Vormgeving K5) die bestaat uit twee vertegenwoordigers per gemeente en wordt voorgezeten door Dirk Louter als extern deskundige. De voorstellen houden in het kort in:
* concreet resultaat van de samenwerking op strategische terreinen binnen 2 à 3 jaar;

* werken aan en met een gezamenlijke Krimpenerwaardvisie;
* het zo veel mogelijk onder één aansturing brengen van alle bestaande en nieuwe K5-samenwerkingsvormen.

De voorstellen bevatten randvoorwaarden voor een resultaatgerichte en transparante samenwerking, ook in financiële en organisatorische zin. In 2008 wordt de samenwerking opnieuw geëvalueerd De discussie zal dan gaan over de toekomst van de bestuurlijke organisatie; verdergaande samenwerking of fusie tussen de gemeenten.

De voorstellen van de Werkgroep zijn beschreven in de notitie "Samen Werken aan een sterke Krimpenerwaard!" en samengevat in een raadsvoorstel waarin aan de hand van 16 punten de toekomstige samenwerking wordt ingericht. Deze documenten kunt u hier bekijken.

Samenwerken aan een sterke Krimpenerwaard.pdf (218 Kb)

Procesvoorstel Krimpenerwaardvisie.pdf (37 Kb)

Raadsvoorstel.pdf (91 Kb)

Voor algemene informatie over de K5 kunt u kijken bij Samenwerkingsverbanden.