Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Ziekenhuis St Jansdal behaalt goede resultaten in 2004 persbericht

Harderwijk, 11 april 2005

Ziekenhuis St Jansdal heeft over 2004 goede resultaten behaald. Het aantal patiënten groeide met 4,7%, er is toestemming ontvangen voor de uitbreiding van de poliklinieken en nieuwbouw van de spoedeisende eerste hulp en ook op het gebied van kwaliteit eindigde het ziekenhuis bij de beste 5 van Nederland (bron Algemeen Dagblad oktober 2004).

Met de nieuwbouw is begin 2005 inmiddels begonnen. Door het lage ziekteverzuim (4,5%) en strakke beheersing van de uitgaven kon ook in financiële zin een goed resultaat worden behaald. Het financieel resultaat over 2004 bedroeg ruim EUR 2 miljoen positief. Steeds meer patiënten weten het ziekenhuis te vinden, zo blijkt ook uit de landelijke cijfers over de adherentie. Het marktaandeel in de plaatsen Harderwijk, Ermelo, Putten, Zeewolde en Nunspeet is met ongeveer 2% gestegen. Ook voor het komende jaar zijn de vooruitzichten gunstiger dan tot voor kort werd aangenomen. De bezuinigingen die de afgelopen periode zijn doorgevoerd leveren daaraan een belangrijke bijdrage.

In de komende 2 jaar wordt flink geïnvesteerd door het ziekenhuis. Naast de investeringen die samenhangen met de nieuwbouw/uitbreidingen, zal het ziekenhuis voor EUR 12,5 miljoen investeren in medische apparatuur en inventarissen. Deze investeringen betreffen o.a. de aanschaf van nieuwe Röntgenapparatuur, waaronder een nieuwe MRI en een angio-catheterisatiekamer, daarnaast wordt geïnvesteerd in nieuwe bedden, nieuw meubilair en vernieuwing van de patiëntenservices (TV's en zusteroproep). Met deze investeringen denkt het ziekenhuis een goede basis te leggen voor verdere groei in de komende jaren. Dat ook zorgverzekeraars tevreden zijn over het ziekenhuis, mag blijken uit het feit dat het ziekenhuis inmiddels met vrijwel alle zorgverzekeraars contracten heeft voor de Segment B DBC's, de zorgproducten waarvoor vanaf 1 januari 2005 vrije prijzen en concurrentie tussen ziekenhuizen van toepassing zijn. Doordat het ziekenhuis met vrijwel alle verzekeraars contracten heeft kunnen afsluiten, zijn patiënten ervan verzekerd dat zij zonder bijbetaling gebruik kunnen maken van de diensten van het ziekenhuis.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Ziekenhuis St Jansdal
Afdeling PR&Communicatie
Postbus 138
3840 AC Harderwijk
tel: 0341-463813