Openbaar Ministerie

8 april 2005

Rechtbank Haarlem behandelt Arnhemse gijzelingszaak

Om de onpartijdigheid te waarborgen zal de rechtszaak tegen twee verdachten van de gijzeling in het Arnhemse Paleis van Justitie, in januari 2003, niet door de rechtbank Arnhem maar door rechtbank Haarlem worden behandeld. Bij de gijzeling nam een verdachte in de zittingszaal destijds een officier van justitie in gijzeling. Bij de bevrijdingsactie van de politie kwam de verdachte om het leven en raakte de officier van justitie zwaargewond.

De rechtszaak tegen twee verdachten (B. en S.) van de gijzeling op 29 januari 2003 in het Paleis van Justitie te Arnhem staat gepland voor maandag 11 en dinsdag 12 april 2005 om 9.30 uur in de bunker, Zuidermolenweg 1, Amsterdam. De gijzelingszaak zal inhoudelijk worden behandeld. De twee mannen die nu terecht staan, worden verdacht van betrokkenheid bij de gijzeling.

De zaak is door het arrondissementsparket Arnhem aangebracht bij de rechtbank Arnhem. Om de onpartijdigheid te waarborgen wordt de zaak behandeld door een meervoudige kamer van de rechtbank Haarlem. Bron: Centrale redactie rechtspraak.nl