Ingezonden persbericht


Persbericht


Tijd Beursmedia plaatst kant-en-klare beursmodules op online portals Wegener

De online dagbladenportals van Wegener zijn uitgebreid met een beursmodule, welke kant en klaar is aangeleverd door Tijd Beursmedia. De beleggersmodule bevat onder meer koersen van Euronext, een tickertape, grafieken en fundamentele gegevens.

Toegevoegde waarde en webvertising

Wegener voegt hiermee grote waarde toe aan zijn bestaande online uitgaven."We zijn zeer tevreden over het nieuwe onderdeel dat we nu op onze sites aanbieden. We verwachten dat een aanzienlijk deel van onze 1,1 miljoen unieke bezoekers per maand de beleggersinfo zal gaan raadplegen. Hiermee kunnen we onze bezoekers een completer aanbod bieden en daarnaast extra inkomsten uit webvertising verwerven. De samenwerking met Tijd Beursmedia past hier dan ook prima in", aldus Jeroen Mann, manager Business Development & Sales van Wegener Multimedia.

De informatie wordt gepubliceerd op de online uitgaven van Amersfoortse Courant, Brabants Dagblad, BN/De Stem, De Gelderlander, De Stentor, De Twentsche Courant Tubantia, Eindhovens Dagblad, Goudsche Courant, Haagsche Courant, Provinciaalse Zeeuwse Courant en het Utrechts Nieuwsblad.

Trends in markt beursdata voor uitgevers

Tijd Beursmedia versterkt hiermee zijn positie als leverancier van beursdata voor uitgevers. In toenemende mate bestaat de behoefte in de markt aan diensten met toegevoegde waarde, zoals het compleet opgemaakt aanleveren van gespecialiseerde data. Dit is het gevolg van de trend bij onder andere uitgevers om zich meer te richten op de kernactiviteiten. Zaken die hier niet onder vallen worden uitbesteed (outsourcing). Arnout van der Swaluw, Business Director van Tijd Beursmedia zegt over deze service: "De prijs/kwaliteit van deze dienstverlening, in combinatie met het feit dat de uitgever veel werk uit handen wordt genomen, draagt positief bij aan de prestaties van onze klanten. Daarnaast leveren we steeds vaker zowel offline als online data voor cross-mediale uitgevers."


Tijd Beursmedia


Tijd Beursmedia (dochteronderneming van Uitgeversbedrijf Tijd NV) is reeds meer dan 15 jaar actief op de markt als financiële datavendor.Via diverse kanalen zoals print, internet, teletekst, 0900, i-mode, SMS, PDA en televisie wordt financiële informatie als koersen, nieuws en analyses naar de eindgebruikers verstuurd. Producten die Tijd Beursmedia onder zijn consumer label in de Benelux voert zijn o.a. het realtime koersensysteem EuroBench Realtime Internet Streamer (ERIS) en EuroBench Download. Met meer dan 5.000 gebruikers is Tijd Beursmedia marktleider in dit segment van de markt. Naast het aanleveren van onbewerkte data, levert Tijd Beursmedia een belangrijke toegevoegde waarde aan haar klanten door de gegevens in haar databanken te analyseren en weer te verspreiden. Tijd Beursmedia beschikt daarbij over een eigen team van analisten dat zorgt voor de meest complete fundamentele databanken van aandelen, beleggingsfondsen (België, Luxemburg en Nederland, genoteerd en niet-genoteerd), warrants, obligaties en Eurobonds.

Wegener Multimedia

Wegener Multimedia is de organisatie die verantwoordelijk is voor alle internet activiteiten van het media en marketing concern Wegener n.v. Wegener n.v. is in Nederland marktleider op het gebied van regionale dagbladen en huis aan huis kranten. Op het gebied van direct marketing behoort Wegener tot de Europese top. Daarnaast is Wegener actief met de autosite AutoTrack.nl, de banensite JobTrack.nl, de huizensite Funda.nl (samen met de NVM) en de site www.Kleintjesmarkt.nl. Wegener Multimedia is tevens verantwoordelijk voor de ontwikkeling en exploitatie van de 11 online edities van de Wegener dagbladen onder de naam Wegener Dagbladen Online.