Stad Utrecht 11.30 uur

Utrecht 12-04-2005 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Onrust

UTRECHT Maandagavond ontstond er onrust op de Auriollaan naar aanleiding van de aanhouding van een verdachte. De politie verrichtte twee aanhoudingen.

Omstreeks 21.10 uur kreeg de regionale meldkamer de melding dat er gevochten zou worden in een woning aan de Auriollaan. Ter plaatse hoorden agenten dat er een jongen zou zijn geslagen. Deze persoon wilde aangifte doen van mishandeling. Agenten kregen te horen dat de verdachte op straat zou lopen. Hierop werd besloten deze persoon aan te houden. De man wilde net een auto instappen. De politie hield de man aan als verdachte van mishandeling. De man verzette zich hevig tijdens de aanhouding. Ook begonnen omstanders zich ermee te bemoeien en keerde het geweld zich tegen politieagenten. De agenten werden door de omstanders met stenen bekogeld. Hierdoor raakten geparkeerd staande voertuigen beschadigd. De verdachte wist zich los te maken en rende weg. Een 15-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden voor mishandeling van een agent. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Ook werd later een 16-jarige man uit Utrecht aangehouden voor mishandeling van een agent. Na verloop van tijd, keerde de rust weer terug in de straat.

Verdachten aangehouden

UTRECHT Op de Duurstedelaan werden maandagavond twee mannen aangehouden die worden verdacht van auto-inbraak.

Een alerte buurtbewoner hoorde omstreeks 23.20 uur een harde klap en zag twee mannen een ruit van een auto ingooien. Vervolgens zag ze dat één van de mannen de auto in ging en vervolgens beiden in een ander auto stappen. Naar aanleiding van het signalement kon de politie de twee mannen, een 17-jarige man en een 23-jarige man beiden uit Utrecht, aanhouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Diefstal uit auto

UTRECHT Maandagavond werd op de Grebbeberglaan een jongen aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto.

Agenten zagen op het pad van de Krikkelaan richting de Grebbeberglaan een jongen heel hard lopen met een laptoptas onder zijn arm. Hij hield zijn pas in en verklaarde op verzoek van de agenten geen eigenaar te zijn van de tas, maar deze te hebben gevonden. Hierop werd de 16-jarige jongen uit Utrecht aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. In de laptoptas bleek geen laptop te zitten, maar een multomap met studiepapieren ten name van een ander persoon. Op de Grebbeberglaan troffen agenten de auto van deze persoon aan. Deze was niet afgesloten en de contactsleutels zaten nog in het contact. De eigenaar bleek in grote haast zijn auto geparkeerd te hebben in verband met een examen.

Beroving

UTRECHT Op de Graadt van Roggenweg werd maandagavond een pizzakoerier beroofd van etenswaar.

Om 19.40 uur kreeg de politie de melding binnen van de beroving. Volgens een getuige zou het gaan om twee jongens op een fiets. Een jongen van ca 14 jaar met een witte capuchon en een ander jongen met een beige jasje. De politie trof de verdachten niet meer in de buurt aan. Eventuele getuigen van deze beroving worden verzocht contact op te nemen met de politie Utrecht via 0900-8844.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT Maandagochtend troffen agenten op de M. de Klerkstraat een hennepkwekerij aan.

Ter plaatse bleek dat de eigenaar al bezig was geweest om de kwekerij, bestaande uit twee kamers, af te breken en op te ruimen. In een auto trof de politie diverse vuilniszakken met restplanten en ander afval aan. Alle goederen die bij de kwekerij waren gebruikt, werden in beslag genomen. In de vuilniszakken zaten 84 hennepplanten en in de woning werden 54 plantenbakken aangetroffen. De verdachten, een 44-jarige man uit Utrecht en een 35-jarige man uit Utrecht, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.