Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Andelst - Dronken automobilist aangehouden na aanrijding
Publicatiedatum: 12-04-2005

De politie heeft maandagavond in Andelst een negentienjarige inwoner uit Dodewaard aangehouden omdat hij in beschonken toestand betrokken was geraakt bij een aanrijding. De aanrijding gebeurde omstreeks zeven uur op de Wageningsestraat. Een 43-jarige inwoner uit Elst zou vanaf de A15 linksaf de Wageningsestraat op zijn gereden in de richting van Andelst. De Dodewaarder reed in de richting van Zetten. Beide verklaarden tegenover gewaarschuwde agenten dat het stoplicht groen licht aangaf toen ze de kruising opreden, waarna de aanrijding zou zijn ontstaan. Uit later onderzoek van de politie bleek dat de stoplichten gewoon werkten. Uit de blaastest, die zoals gebruikelijk bij aanrijdingen werd afgenomen, bleek dat de man uit Dodewaard alcohol had gedronken. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd bij de ademanalyse vastgesteld dat hij een alcoholpromillage had van 0,99. Dit is bijna twee keer de wettelijk toegestane hoeveelheid. De verdachte is in de loop van de avond weer vrijgelaten. Hij heeft proces-verbaal gekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens kreeg hij een rijverbod van vier uur opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - Zevenaarder aangehouden na nachtrumoer
Publicatiedatum: 12-04-2005

De Zevenaarse politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 52-jarige man aangehouden nadat hij voor veel rumoer zou hebben gezorgd in het flatgebouw waar hij woont. Agenten waren al eerder in de nacht naar de woning van de man geroepen na klachten over lawaai. Dat was omstreeks half twee. Nadat de man de wacht was aangezegd vertrokken de agenten weer. Omstreeks half vijf kreeg de politie wederom een melding dat de Zevenaarder tegen alle deuren in het trappenhuis aan het schoppen zou zijn. Toen de politie ter plaatse was kreeg de man de agenten in de gaten waarna hij luidruchtig naar buiten zou zijn gekomen. De man rook volgens de agenten sterk naar alcohol. Hierop werd de Zevenaarder buiten aangehouden voor nachtrumoer. Achteraf bleek dat de man de galerij waaraan hij woont te hebben vervuild met eieren en andere etenswaren. De Zevenaarder is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - Man aangehouden voor belediging

Publicatiedatum: 12-04-2005

De politie van Zevenaar heeft maandagavond een 31-jarige man uit die plaats aangehouden voor onder meer belediging van agenten. Omstreeks half elf reden agenten over de Hengelder in Zevenaar. Daar zagen zij de man zonder licht fietsen in de richting van de Ringbaan Oost. Toen de agenten de man passeerden stak hij kennelijk zonder reden een middelvinger naar de agenten op.Toen de agenten de Zevenaarder hier op aanspraken en naar zijn naam vroegen weigerde hij die op te geven. Ook kon hij zich niet legitimeren. Hierop werd de Zevenaarder aangehouden. De man begon hierop de agenten opnieuw te beledigen. De man werd ingesloten en is in de loop van dinsdagmiddag vrijgelaten. De Zevenaarder had de aantijgingen ontkend. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - Verkeerscontroles in het district Rivierenland
Publicatiedatum: 12-04-2005

Het verkeershandhavingsteam heeft maandag een aantal verkeerscontroles uitgevoerd in het district Rivierenland. Een overzicht:


- In Duiven werd er van 7.45 uur tot 9.15 uur gecontroleerd op snelheid op de Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat. In totaal werden er 449 voertuigen gecontroleerd waarvan er 12 in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid was hier 66 kilometer per uur terwijl 50 hier de toegestane snelheid is.

- In Westervoort controleerde het verkeershandhavingsteam op snelheid op de Rivierweg. Dit gebeurde van 9.40 uur tot 11.45 uur. In totaal waren hier 1015 passanten waarvan er 63 een overtreding begingen. De hoogst gemeten snelheid was hier 86 kilometer per uur terwijl 50 hier de maximum toegestane snelheid is.

- Op de Klapstraat in Westervoort werd van 12 uur tot 13.45 uur gecontroleerd op snelheid. Hier werden er 750 voertuigen gecontroleerd. 32 voertuigen hielden zich niet aan de maximum toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid hier was 92 kilometer per uur.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl op de pagina's van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen. Boetes voor te hard
rijden zijn terug te vinden in de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Ede - Edenaar aangehouden na caféruzie

Publicatiedatum: 12-04-2005

De Edese politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in het centrum van de stad een 26-jarige Edenaar aangehouden na een caféruzie. De man wordt ervan verdacht een 22-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Omstreeks twee uur werd er bij de politie gemeld dat er in het bewuste café een ruzie gaande zou zijn waarbij gevochten zou worden. Kort na aankomt van de agenten bleek er niets meer aan de hand. Volgens de uitbater van de zaak was er wel ruzie geweest maar die zou weer gesust zijn. Toen de agenten daarop de zaak wilden verlaten meldde het 22-jarige slachtoffer zich. Hij verklaarde door de 26-jarige man te zijn geslagen. Het slachtoffer bleek licht gewond. Op aanwijzen van het slachtoffer werd daarop de 26-jarige verdachte aangehouden. Volgens het slachtoffer zou hij bij de ruzie hebben willen sussen, waarop hij door de 26-jarige in het gezicht zou zijn geslagen. De verdachte Edenaar is voor verhoor ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606