Ingezonden persbericht


Persbericht

Eurofiber breidt organisatie uit met oog op groei netwerk

Nieuwe CFO en versterking marketing- en verkoopteam

Amsterdam, 12 april 2005 ­ Eurofiber, gespecialiseerd aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, breidt de organisatie uit. Het bedrijf stelde per 1 april 2005 Mark Ramakers aan als Chief Financial Officer. Verder trad Adrian Ariese in dienst als Sales Manager Regions en Coen van Luijken als Sales Manager Corporates. Eind 2004 werd Clementine Witkamp al benoemd tot Marketing Communications Executive.

"Eurofiber is momenteel bezig een grote slag te maken. Kern daarvan is de forse uitbreiding van ons netwerk per juli van dit jaar, dat dan 3.100 km aan glasvezelverbindingen en 51 steden en 7 stadsnetwerken omvat", aldus Mark Ramakers, de nieuwe CFO van Eurofiber. "We versterken hiermee ons aanbod van snelle, flexibele en kostenefficiënte verbindingen, bijvoorbeeld voor de zakelijke markt. Ook op regionaal niveau kunnen we zeer concurrerend optreden. Bij de ontwikkeling van deze markten is een belangrijke rol weggelegd voor onze nieuwe verkoopmanagers. Ik verheug me erop samen met hen en de rest van de marketing- en verkooporganisatie te werken aan de verdere versteviging van de positie van Eurofiber in de Benelux."

Ramakers (36 jaar) maakte sinds juni 2004 deel uit van de Raad van Commissarissen van Eurofiber. Voor die tijd bekleedde hij financiële managementfuncties bij diverse toonaangevende organisaties. Zo was hij onder meer Investment Director bij ABN AMRO Capital en CFO van een beursgenoteerde Duitse filmdistributie- en productiemaatschappij. Verder werkte hij als Manager M&A bij Endemol Entertainment en als Financieel Consultant bij Amsterdam Airport Schiphol.

Sales Manager Regions Adrian Ariese (36 jaar) is afkomstig van KPN Entercom Sales, waar hij leiding gaf aan een verkoopteam gericht op de verkoop van communicatieoplossingen aan de zakelijke markt. Sales Manager Corporates Coen van Luijken (36 jaar) komt van British Telecom. Daar leidde hij onder meer een verkoopteam voor de carrier- en wholesalemarkt en was hij verantwoordelijk voor de bouw en het beheer van `nodes' in de Benelux. Marketing Communications Executive Clementine Witkamp (34 jaar) was voorheen Account Manager bij het in ICT gespecialiseerde marketingcommunicatiebureau The Communication Force.

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerd aanbieder van managed dark fiber-verbindingen in de Benelux, waar het bedrijf een eigen glasvezelnetwerk beheert. Het Eurofiber-netwerk groeit continu. Per juli 2005 heeft het een omvang van 3.100 kilometer en verbindt het 51 steden en 7 stadsnetwerken. Eurofiber levert capaciteit aan telecombedrijven, internetaanbieders en drie van de vijf mobiele operators in Nederland, en staat in voor snelle verbindingen, ondersteuning en klantenzorg voor een toenemend aantal bedrijven en non- profitorganisaties die het voordeel inzien van het configureren en besturen van hun eigen netwerk. Voor meer informatie: www.eurofiber.com