Saxion Hogescholen
BR>

ma 11 april 2005

Grootse prestatie Enschedese conservatoriumstudent op 7e Franz Liszt Concours

De Enschedeër Christiaan Kuyvenhoven heeft op het 7^e Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht de Halve Finale bereikt. Het Liszt Concours is maandag 4 april van start gegaan met 48 jonge pianisten uit 20 verschillende landen. Na het bereiken van de eerste en tweede voorronde, wist Kuyvenhoven zich gisteren met 8 andere kandidaten als enige Nederlander te plaatsen voor de Halve Finale, die op 12 en 13 april plaatsvindt.

Christiaan Kuyvenhoven is 19 jaar en geboren in Enschede. Hij is tweedejaars student aan het Conservatorium Saxion Hogescholen in Enschede, waar hij les krijgt van Michail Markov. Hij heeft diverse successen behaald bij jeugdconcoursen in Nederland en Duitsland, waaronder de eerste prijs op het Prinses Christina Concours in 1998 en het Internationale Concours voor Jonge Musici, piano, in 2001. In 2000 werd hij uitgeroepen tot Jong Muziektalent.

Het behalen van de Halve Finale in het Franz Liszt Concours is tot nu toe het absolute hoogtepunt in zijn jonge en veelbelovende carrière. Het Concours werd in 1986 voor het eerst gehouden en geldt inmiddels bij zowel muziekpers als concertpubliek als een van de meest belangwekkende internationale pianoconcoursen. De deelnemers, in de leeftijd van 16 tot 29 jaar, moeten zich meten met de muziek van Franz Liszt èn met elkaar ten overstaan van een hooggekwalificeerde internationale jury en een kritisch publiek De winnaar wacht, naast een geldprijs en cd-opname, diverse concertengagementen in binnen- en buitenland. Eerdere prijswinnaars van het concours zijn o.a. Wibi Soerjadi, Masaru Okada en Jean Dubé.

Dinsdag 12 april, om 15.50 uur, zal Christiaan Kuyvenhoven zijn opwachting maken in de Halve Finale. Op woensdag 13 april wordt bekend welke drie pianisten op zaterdag 16 april tijdens de Finale gaan strijden om de hoogste eer.

Het gehele Concours is rechtstreeks te volgen op internet via www.liszt.nl en www.jongtalentopradio4.nl.


-------------------------------------------- EINDE PERSBERICHT-----------------------------------------