Dienstenbond CNV

CAO-overleg bij RAET in startblokken!
05-04-2005

Op 18 maart jl. is door de bestuurders van de verschillende vakbonden kennis gemaakt met de directieafvaardiging van RAET. Het gesprek verliep in een goede sfeer. Voor RAET is het voeren van CAO-onderhandelingen met vakbonden nieuw. Eén dezer dagen zal uw directie hun voorstel voor een nieuwe RAET-CAO aan ons toesturen. Wij verwachten dat dit voorstel gebaseerd zal zijn op de bestaande BAR.

Gesprek Ondernemingsraad
Op 22 maart jl. hebben wij (wederom) overleg gehad met de Ondernemingsraad.
Wij hebben met elkaar vastgesteld welke onderwerpen waar thuis horen: bij de OR of op de CAO-tafel van de vakorganisaties. Uiteindelijk zal die verdeling tijdens de CAO-onderhandelingen definitief vastgesteld worden. De vakbondsbestuurders zullen ieder tijdens de CAO-onderhandelingen worden bijgestaan door een kaderlid van hun bond.

De CAO-onderhandelingen
De eerste onderhandelingsronde over de CAO zal plaats vinden op 27 april a.s. Op 12 en 31 mei a.s. vinden de volgende rondes plaats. Wij hopen dan een CAO-onderhandelingsresultaat te bereiken, wat aan u ter stemming wordt voorgelegd.

CAO-voorstellen
Voor 18 april willen wij de CAO-voorstellen indienen bij uw werkgever. Wij willen graag uw input voor die voorstellen. Tenslotte is het uw CAO en uw voorstellen zijn daarom van groot belang. Ik wil u dan ook verzoeken om mee te werken aan het opstellen van de CAO voorstellenbrief. U kunt hiervoor tot 11 april aanstaande een "Top 3" aan mij (a.kasper@cnvdibo.nl) toezenden.

Welke 3 onderwerpen vindt u zo belangrijk dat uw bond daar (verbeter)afspraken over moet maken? U kunt denken aan alle onderwerpen die nu in de BAR staan, zoals loon, opleidingen, kinderopvang, vakantiedagen, bonusregelingen, sociaal ziekteverzuimbeleid, keuzemogelijkheden, pensioen, mogelijkheden van parttime werken, noem maar op.

Wij horen graag uw (realistische) wensen.

Bijeenkomst 12 april aanstaande
Omdat het voor veel mensen nieuw is dat er vakbonden bij Reet over de vloer komen, hebben wij als bonden besloten een gezamenlijke kennismakings- en informatie-bijeenkomst te houden. Deze bijeenkomst vindt plaats op:

dinsdag 12 april

van 17.30 tot ca. 19.30 uur

in het Auditorium

RAET, Plotterweg 38, Amersfoort

Deze bijeenkomst is toegankelijk voor zowel leden van vakorganisaties als niet-leden.

Neem uw collegas mee! Tijdens deze bijeenkomst kunnen wij aangeven welke onderwerpen de leden het belangrijkste vinden. Tevens zullen wij u toelichten welke voorstellen wij van uw werkgever ontvangen hebben.

Het leaseproces
Hoewel misschien wat onderbelicht, heeft CNV Dienstenbond sámen met FNV Bondgenoten een zaak aangespannen bij de rechter betreffende de vraag of RAET eenzijdig de leaseregeling mag veranderen. De 2 bonden werken in dit soort zaken vaak samen en steeds wordt de keuze gemaakt (meestal om en om) wie de juridische aanpak voor zn rekening neemt. In dit geval is dit FNV Bondgenoten. Tot onze spijt heeft de kantonrechter in deze zaak de uitspraak weer uitgesteld. Nu tot 27 april a.s.

Uw vakbond
Misschien wel meer dan ooit is het belangrijk dat werknemers van RAET zich nu aansluiten bij CNV Dienstenbond. Aangesloten bij de Vakcentrale CNV hebben we in het (recente) verleden al aangetoond dat we niet alleen sterk zijn in individuele hulp en ondersteuning maar zeker ook in de collectieve belangenbehartiging.

CNV Dienstenbond is een vakbond die er de voorkeur aangeeft overleg te voeren, eerder dan het voeren van actie (wat we overigens niet schromen!).

Als u dat ook aanspreekt, overtuig dan uw niet-georganiseerde collegas van het nut van het lidmaatschap. Benoem ook de voordelen van het lidmaatschap, zoals de service van ons Financieel Adviesbureau, gratis rechtsbijstandverzekering voor het gezin en loopbaanoriëntatie van het adviesbureau Kans. Hij of zij kan zich aanmelden via deze website.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Arie Kasper: hilversum@cnvdibo.nl