Politie Zeeland


---


O-2009-2005 Automobilist tegen goederentrein

Op de onbewaakte spoorwegovergang bij de kruising Estlandweg / Europaweg Noord reed dinsdag om 02.06 uur een 24-jarige Vlissingse automobilist tegen een radiografisch bestuurbare goederentrein.
De treinmachinist, een 52-jarige man uit Goes, die eerst dacht dat de automobilist zou stoppen, heeft nog getoeterd, met een licht geschenen en de noodknop ingedrukt. De Vlissinger reed toch de spoorweg op met een botsing tot gevolg. Automobilist liep bij de aanrijding een hoofdwond op. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen. Zijn auto raakte aan de rechterkant zwaar beschadigd.


W-2010-2005 Woninginbraak

Maandag tussen 20.15 en 23.30 uur werd ingebroken in een woning in de Lammensstraat in Vlissingen.
Uit de woning werden cd's, een telefoon en computerapparatuur weggenomen. De waarde van de gestolen goederen is onbekend.


O-2011-2005 Autmobilist geslagen door medeweggebruiker

Maandag tussen 19.00 en 19.15 uur werd een 49-jarige 's-Gravenpolderse automobilist op de Bernhardweg-oost bij 's-Gravenpolder door een onbekende medeweggebruiker, die voor hem reed, enkele keren in het gezicht geslagen.
Dit gebeurde naar aanleiding van onenigheid over een verkeerssituatie. Bij de verkeerslichten van 's-Gravenpolder stapte de onbekende uit zijn auto, trok de deur van de auto van de 49-jarige man open en gaf hem enkele klappen in het gezicht. Daarna reed de onbekende bestuurder weg in de richting van Kapelle.


Z-2012-2005 Vechtpartij in Koewacht

Zaterdag omstreeks 22.50 uur brak in een jeugdgebouw in de Eikenlaan in Koewacht een vechtpartij uit waarbij tussen de diverse bezoekers klappen zijn gevallen.
De oorzaak is onenigheid tussen enkele bezoekers. Drie personen hebben aangifte gedaan van mishandeling. Het betreffen een 17-jarige inwoner en een 14-jarige inwoonster van Terneuzen; zij liepen beiden enkele klappen op en een 18-jarige inwoner van de gemeente Terneuzen die met een flesje op zijn hoofd werd geslagen. Diezelfde avond werd in verband hiermee een 18-jarige inwoner van Moerbeke aangehouden; hij is inmiddels, na verhoor, weer in vrijheid gesteld. De politie heeft de zaak nog in onderzoek en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.


O-2013-2005 Aanrijding in Rilland

Op de Oude Rijksweg in Rilland vond dinsdag om 07.15 uur een aanrijding plaats.
Een 21-jarige automobiliste uit Yerseke reed over de Oude Rijksweg. Zij kon niet tijdig stoppen toen een voor haar rijdende 37-jarige bestuurder uit de gemeente Tholen moest remmen. Bij de aanrijding raakten beide voertuigen beschadigd.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland