Gemeente Albrandswaard


Gemeenten en Stichting Opmaat sluiten nieuwe samenwerkingsovereenkomst maatschappelijk werk


Albrandswaard Woensdagmiddag 13 april 2005, om 16.00 uur vindt de ondertekening plaats van de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Ridderkerk en Zwijndrecht en Stichting Opmaat. De bestuurders van de gemeenten en Opmaat zetten hun handtekening onder de overeenkomst in het gemeentekantoor van de gemeente Albrandswaard aan de Hofhoek 5 in Poortugaal.

De gemeenten verlengen hiermee de samenwerking met Stichting Opmaat voor de uitvoering van het algemeen maatschappelijk werk (AMW) in de gemeenten. Door middel van subsidiëring maken de gemeenten het mogelijk om kosteloos professionele psychosociale hulp te verlenen. Iedereen die psychosociale hulp nodig heeft kan bij het AMW aankloppen, zonder verwijzing van een arts. Het AMW helpt mensen op de goede weg, als het gaat om relaties, opvoeding, besteding, werk en verwerking (bijvoorbeeld rouwverwerking). Zonodig werkt het AMW hierbij ook samen met andere instanties.

De overeenkomst wordt voor twee jaar aangegaan, van 1 januari 2005 tot en met 31 december 2006. In het nieuwe contract zijn structurele prestatieafspraken gemaakt. Belangrijke onderwerpen in de hulpverlening zijn op dit moment bijvoorbeeld huiselijk geweld en veiligheid.