Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Laatste persbericht
12 april 2005
Sportbuurtwerk Zuidoost gaat van start

Woensdagmiddag 13 april gaat het sportbuurtwerk Zuidoost officieel van start. Portefeuillehouder Sport & Recreatie Pieter Litjens zal tijdens een feestelijke bijeenkomst het officiële startsein geven. Doel van het sportbuurtwerk is om alle jongeren van 6 t/m 18 jaar aan het sporten te krijgen.

Tot en met september vinden er verspreid over het hele stadsdeel wekelijks allerlei sportactiviteiten plaats. Jongeren kunnen gratis deelnemen aan de sportactiviteiten. Voor de jongeren die regelmatig deelnemen aan de activiteiten worden er ook toernooitjes georganiseerd.

Onder regie van het stadsdeel wordt het sportbuurtwerk vanaf dit jaar voor het eerst georganiseerd door diverse lokale sportverenigingen en een sportmanagement organisatie. Dit betekent een groter en professioneler sportaanbod voor de jeugd dan in voorgaande jaren. De sportactiviteiten worden niet langer alleen op pleintjes, maar ook op diverse sportlocaties zoals Oranjehorst georganiseerd. De komende maanden kunnen jongeren onder andere meedoen met voetbal, basketbal,

kuk sool won, atletiek, tennis en golf.