NMBS

Met de skitrein naar Oostenrijk voor 99 euro

13/04/2005

Volgende winter start de NMBS met prijsvriendelijke skitreinen naar Oostenrijk. Van 23 december 2005 tot 17 maart 2006 kan de klant op vrijdagavond vanuit elk Belgisch station naar Innsbruck sporen voor de vaste prijs van 119 euro heen en terug. Vroege boekers kunnen zelfs voor 99 euro gaan skiën.

Einde 2003 besliste de NMBS om te stoppen met skitreinen. Behouden van het toenmalige aanbod van treinen met slaaprijtuigen zou te zware investeringen vergen. Voor de nieuwe skitreinen doet de NMBS beroep op bestaande treinen die nu enkel tijdens de week in de piek rijden. Het gaat hier niet om treinen met klassieke slaaprijtuigen, maar om I10-rijtuigen met zitplaatsen. Zo kan de NMBS een nieuw product met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding aanbieden.

De skitreinen bieden comfort voor zon 1.000 reizigers en genoeg plaats voor bagage. De skitrein pikt reizigers op in Oostende, Brugge, Gent Sint-Pieters, Brussel-Zuid, Brussel-Noord, Leuven, Luik en Verviers. Eindbestemming is Innsbruck, met haltes in Kufstein, Wörgl en Jenbach, zodat veel skigebieden vlot bereikbaar zijn. De forfaitaire prijs van 119 (of 99) euro omvat ook het treinvervoer vanuit elk Belgisch station.

De trein vertrekt vrijdagavond in Oostende omstreeks 21 uur, en komt in Innsbruck aan tegen zaterdagmiddag. De terugreis start zaterdagavond met aankomst zondagmiddag in Oostende.

Het aanbod heeft alle voordelen van de trein: comfortabel, veilig, zonder stress, bewegingsruimte aan boord, gezellig samen reizen. De prijs is zeer aantrekkelijk, goedkoper dan vele autobussen, en een pak goedkoper dan de eigen wagen.

Reserveren kan vanaf half september. Het gunsttarief van 99 euro geldt enkel voor klanten die tijdens de eerste 8 weken boeken via NMBS-telesales of via de NMBS-website.