Politie Zuid-Holland-Zuid

13/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

13-04-2005 - Persberichten District II

SPEELGOEDPISTOOL
GORINCHEM De politie heeft dinsdagmorgen 12 april een 29-jarige man uit Tiel aangehouden op verdenking van bedreiging. De politie kreeg een melding van een bedreiging op de A15 met vermoedelijk een vuurwapen. De bestuurder zou de afslag Arkel hebben genomen en richting Gorinchem-Oost zijn gegaan. De politie trof de auto op de Griendweg. De man had een speelgoedpistool op zijn dashboard liggen. Hij ging vrijwillig mee naar het bureau waar hij werd aangehouden. Hij verklaarde het pistooltje - dat van zijn kind was - wel eens beet gehad te hebben maar er nooit iemand bedreigd mee te hebben. Dat was in ieder geval niet zijn bedoeling. De man heeft afstand gedaan van het speelgoedpistool. Hij is na verhoor terug gebracht naar zijn auto en kon zijn weg vervolgen.

SNELHEIDSCONTROLE A15
SLIEDRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 13 april een snelheidscontrole gehouden op de A15 bij Sliedrecht. Dit in verband met wegwerkzaamheden waarbij de toegestane snelheid 70 kilometer per uur was. Er werd van 04.30 tot 05.30 uur gecontroleerd. Er werden acht overtredingen geconstateerd. Vijf personen kregen een bekeuring voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 110 kilometer per uur waar 70 kilometer per uur is toegestaan.1 persoon kon zijn rijbewijs niet tonen en 1 persoon stond gesignaleerd vanwege een openstaande boete. De man voldeed de boete op het bureau in Sliedrecht. Tevens bleek de auto van de man niet te zijn verzekerd. Daarvoor kreeg de man een bekeuring.

BROMFIETSCONTROLE
GORINCHEM De politie heeft dinsdagavond 12 april een bromfietscontrole gehouden op de Nieuwe Wolpherensedijk, Spijksesteeg en Handelskade. De controle was van 14.00 tot 22.00 uur. Er werden 75 bromfietsen gecontroleerd en 41 overtredingen geconstateerd. 25 bromfietsen bleken opgevoerd, 2 personen reden zonder helm, 1 persoon reed over het voetpad, 5 personen toonden hun bromfietscertificaat niet , 3 personen waren niet in het bezit van een bromfietscertificaat, 1 persoon had zijn voertuig verkeerd geparkeerd, 1 persoon kon zijn verzekeringsbewijs niet tonen, 1 persoon had ten onrechte een oranje plaat op zijn bromfiets en 2 bromfietsen hadden geen gele vlakken op hun voertuig.