Gemeente Tytsjerksteradiel


Tytsjerksteradiel scoort goed in rapport VROM-inspectie

Burgum, 13 april 2005

De VROM-inspectie heeft eind 2004 een onderzoek uitgevoerd naar de toepassing van wet- en regelgeving op het gebied van ruimtelijke ordening door de gemeente Tytsjerksteradiel. Als algemeen oordeel geeft de Inspectie aan dat de gemeente een hele goede indruk maakt. De VROM-taken worden over het algemeen goed en pragmatisch uitgevoerd. Dat neemt niet weg dat er op enkele onderdelen nog verbeterpunten zijn.

Verbeterpunten
De handhaving bij de onderdelen ruimtelijke ordening en bouw-en woningtoezicht verdient volgens het rapport verbetering. Beleidsmatig door te zorgen voor een degelijk en voor de praktijk geschikt handhavingsprogramma, een goede verslaglegging van de controlebevindingen, het verhogen van de feitelijke handhavingsinspanningen en het kennisniveau. Verder is aandacht nodig voor het beter toepassen van de regelgeving zoals bijvoorbeeld bij vrijstellingen art. 17 WRO en procedures voor milieuvergunningen.

Contact
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met het team Communicatie van de gemeente Tytsjerksteradiel: Karen de Jong, tel. (0511) 460 515
Bauke Jousma, tel. (0511) 460 517