Ingezonden persbericht


Wacom Intuos3 Art Marker voegt rotatiegevoeligheid toe aan digitale vormgeving

Nieuwe digitale pen produceert vrijwel alle brush effecten, markeerstrepen en zelfs kalligrafie

Krefeld, 13 april 2005 WACOM Europe GmbH introduceert de nieuwe digitale pen: Intuos3 Art Marker. Deze kan worden gebruikt op het succesvolle Intuos3 pentablet systeem en de in februari geïntroduceerde Cintiq 21 UX (Interactief pendisplay). De Intuos3 Art Marker is de eerste digitale pen, die naast druk- en tiltgevoeligheid, ook beschikt over een rotatiegevoelige technologie. De beitelvormige punt van de Art Marker is het best vergelijkbaar met de punt van een markeerstift. Diverse professionals in de digitale media, waaronder kunstenaars, illustratoren en grafische- industriële ontwerpers, zijn met de Intuos3 Art Marker in staat om elk type brusheffect, markeerstreep en zelfs kalligrafie toe te passen. De pen is vanaf midden april verkrijgbaar voor 69 euro (excl. BTW).

Hoe werkt de rotatiegevoeligheid
Doordat de penpunt twee 'rolletjes' heeft, kan het pentablet (of Interactive Display) de rotatiehoek bepalen als de pen wordt gedraaid. Door de pen te roteren, met 360 verschillende rotatiegraden,, wordt een getrokken lijn smaller of breder. Daarmee kan de gebruiker met veel meer controle en vrijheid tekenen, schilderen en ontwerpen. Door de pen met 360 verschillende rotatiegraden te roteren , wordt een getrokken lijn smaller of breder. Daarmee kan de gebruiker met veel meer controle en vrijheid tekenen, schilderen en ontwerpen.

Net als de overige Wacom pennen werkt de Intuos3 Art Marker met de gepatenteerde draad- en batterijloze technologie. De pen ondersteunt 1024 niveaus van drukgevoeligheid om een grotere controle over elke beweging te geven en heeft ook verwisselbare punten. De gebruiker kan kiezen tussen de traditionele harde plastic punt en een zachtere (vilt)punt die dezelfde wrijving geeft als op echt papier en zorgt voor een natuurlijk schilder- en tekengevoel.

Intuos3 Art Marker: voor Intuos3 én Cintiq 21UX
Met de toevoeging van een nieuwe dimensie aan digitale illustratie, is de Intuos3 Art Marker ontworpen voor diverse professionals in de digitale media, waaronder kunstenaars, illustrators en grafische designers als auto-, mode- en andere industriële ontwerpers. Zij kunnen de capaciteiten van de pen gebruiken voor het versterken van expressieve illustraties, strakke composities, storyboards en technische tekeningen.

De pen is een ideaal hulpmiddel voor kalligrafen voor eenvoudig het creëren van kalligrafische effecten door de pen te roteren op de oppervlakte van de Intuos3 tablet.

The Art Marker wordt ook gesteund door Wacom's Cintiq 21UX'S Interactieve Pen Display, die gebruikers in staat stelt direct op de oppervlakte van het scherm te tekenen - ideaal voor industriële ontwerpers, auto- en modeontwerpers.

Intuos3 Art Marker en Adobe
De nieuwe rotatietechniek van de Intuos3 Art Marker wordt ondersteund door de programma's Adobe Photoshop CS2 en Adobe illustrator CS2. Matthew Richmond, partner en creatieve directeur van The Chopping Block (een bekroonde grafische ontwerpstudio in New York): "Wacom Intuos3 Art Marker en Adobe Illustrator CS2 veranderen het landschap van digitaal tekenen. De resultaten zijn opzienbarend: de controle over de rotatie, de hoek van de pen en de druk benadert het gebruik van pen en kwast op gewoon papier. Het voelt gewoon goed."

Intuos3 Art Marker en Corel
Wacom heeft samengewerkt met Corel. Zij ontwikkelen samen een reeks aangepaste brushes voor Painter IX die de nieuwe Intuos3 Art Marker ondersteunt. Als de Intuos3 Art Marker is gelanceerd, kunnen deze nieuwe brushes worden gedownload van de websites van Corel en Wacom. Chris Boba, productmanager voor Corel Painter IX: "Nog nooit heeft technologie de traditionele ervaring van kunst weten te behouden. De combinatie van de nieuwe Intuos3 Art Marker met de levensechte brushes in Painter IX geeft kunstenaars de kans om hun digitale horizon te verleggen en een volkomen nieuwe wereld van creatieve vrijheid te ontdekken."

Beschikbaarheid en prijs
De nieuwe Intuos3 Art Marker wordt geleverd met een standaard harde plastic punt en twee zachte (vilt)punten en is vanaf midden april verkrijgbaar in Nederland via Five 4 U (tel. 030 241 55 55) en Ingram Micro (tel. 030 246 40 01) voor 69 euro (excl. BTW). Wacom geeft op de Intuos3 Art Marker twee jaar garantie.

Over Wacom
Wacom is een wereldwijd opererend bedrijf met moedermaatschappij WACOM Company Ltd. in Japan en dochtermaatschappijen o.a. in Europa (WACOM Europe GmbH) en Noord-Amerika (WACOM Technology Corporation). Sinds de oprichting in 1983 heeft Wacom wereldwijd een positie als marktleider voor pentabletten veiliggesteld en heeft bovendien als pionier op het gebied van de ontwikkeling van de pen als invoerapparaat voor de computer een grote faam opgebouwd. Het doel is het werken met computers ergonomischer en eenvoudiger op te zetten en zo een breder spectrum aan toepassingsmogelijkheden te realiseren. Tussen de gebruiker en zijn technische omgeving dient een zo groot mogelijke harmonie te worden bereikt. In Europa levert Wacom onder eigen naam vijf productseries: PenPartner, Volito, Graphire, Intuos en Cintiq. De draad- en batterijloze invoerapparaten van deze producten zijn gebaseerd op de door Wacom ontwikkelde en gepatenteerde elektromagnetische resonantietechnologie, de 'Penabled'-technologie. De 'Penabled'-technologie is inmiddels al meerdere jaren een optimaal product gebleken voor het gebruik bij grafische tabletten en LCD-tabletten. Het bedrijf biedt zijn producten ook als OEM-versies aan voor fabrikanten van pc's en Macintosh-computers. Wacom is marktleider op het gebied van pen- en sensortechnologie: het overgrote deel van de op Microsoft gebaseerde Tablet PC's werkt met deze technologie. Ook bij de ontwikkeling van mobiele apparatuur zoals smartphones en PDA's zal de 'Penabled'-technologie in de toekomst een vooraanstaande rol spelen.

Voor meer informatie over de producten en diensten van WACOM Europe GmbH kunt u terecht op www.wacom.com.

Voor de redactie

Sabine Mende
WACOM Europe GmbH
Public Relations Manager
Telefoon +49 (2151) 3614-304
Fax +49 (2151) 3614-333
E-mail sabine.mende@wacom-europe.com

Herbert Wormgoor
Jeronimus|Wolf BV
Adviseur Public Relations
Telefoon +31 (344) 677 300
Fax +31 (344) 677 399
E-mail herbert@jeronimus-wolf.nl