Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


13 april 2005

's-Heerenberg - Drankrijder betrapt

Agenten hebben afgelopen nacht (di/woe) bij een controle op de Professor Wobelstraat een 41 jarige automobilist uit 's-Heerenberg betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 1,5 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en in verband met recidive maakt de politie proces verbaal op.


Winterswijk - Inbraak woning


De politie is een onderzoek gestart naar de inbraak in een woning aan de Tuunterstraat. Dinsdagmorgen werd rond 11.15 uur de inbraak gemeld bij de politie. Er waren door buurtbewoners twee knapen in de woning gezien. Na ontdekking hadden zij de benen genomen en na een uitgebreide zoektocht kon één van de twee worden aangehouden. Het ging om een 17-jarige jongen uit Lichtenvoorde. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en het onderzoek gaat verder. Uit de woning werd geld weggenomen.


Varsseveld / Ulft - 13 bestuurders geen gordel


Agenten hebben dinsdagmiddag bij controle op de Guldenstraat en Varsseveld en het JF Kennedyplein in Ulft 13 bestuurders betrapt op het rijden zonder de autogordel om te hebben. Deze bestuurders kregen een boete. Verder werd nog bekeurd voor: 1x geen identiteitsbewijs kunnen tonen en 1x niet handsfree telefoneren.


Gaanderen - In woning ingebroken

In een woning aan de Heidedijk werd dinsdag ingebroken. Men wist binnen te komen door een ruit te vernielen. De gehele woning werd doorzocht. Weggenomen werd een computer. De politie is een onderzoek gestart.


Dinxperlo - 55 bestuurders te hard


Agenten hebben dinsdagmiddag en -avond bij controle op de Aaltenseweg 55 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 683 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 146 km. Er is hier 80 km toegestaan.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --