Gemeente Hulst


Persbericht - 13.04.2005

Oplossing voor nieuw milieupark Hulst

Aan de Afrikaweg te Hulst is het nieuwe milieupark van de gemeente Hulst voorzien. Dit milieupark wordt op eenzelfde wijze vormgegeven als de parken in West- en Midden-Zeeuws-Vlaanderen en uiteindelijk door Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) geëxploiteerd.

Op 28 oktober 2004 verleende de Provincie Zeeland de benodigde vergunning voor het milieupark aan de Afrikaweg. Hiertegen tekende Ondernemersvereniging Hogeweg beroep aan bij de Raad van State. Het beroep omvatte met name verwachte verkeershinder op het bedrijventerrein.

Voorafgaand aan de behandeling van het beroep vonden er, op verzoek van de Raad van State, zogenaamde mediationgesprekken plaats tussen de gemeente Hulst, Ondernemersvereniging Hogeweg, Provincie Zeeland en de Zeeuwse Reinigingsdienst. Het doel hiervan was om samen tot een oplossing te komen.
In het gesprek van hedenochtend kwamen de partijen tot elkaar. De indeling van het park is aangepast. De ingang van het park is aan de andere zijde van het terrein gesitueerd. Daardoor ontstaat meer ruimte voor het opstellen van voertuigen op het terrein van het milieupark zelf. Daarnaast wordt door de gemeente de groenstrook voor het milieupark bestraat, zodat ook daar voertuigen zich kunnen opstellen. De aanpassingen hebben de vrees voor verkeersoverlast ter plaatse voldoende weggenomen.

De procedure om te komen tot de aanleg van het nieuwe milieupark kan nu worden afgerond.
Naar verwachting kan het milieupark aan de Afrikaweg in het najaar 2005 in gebruik worden genomen.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl