Ingezonden persbericht


Published: 08:15 13.04.2005 GMT+2 /HUGIN /Source: Van Lanschot /AEX: VLAN /ISIN: NL0000302636

VAN LANSCHOT INTRODUCEERT TURKSE LIRA OBLIGATIE VOOR HOGER RENDEMENT

Onder de huidige marktomstandigheden is het behalen van een hoge creditrente in combinatie met een beperkt risico een lastige zaak. Beleggingsproducten die hierop inspelen kenmerken zich veelal door complexe constructies waarvan de risico's moeilijk zijn in te schatten. Van Lanschot speelt hier op een innovatieve manier op in met de uitgifte van de Van Lanschot Euro/Turkse Lira note. Deze note heeft een relatief hoge coupon van 5,00% in euro over de nominale waarde en een looptijd van 4 jaar. De introductie van de Van Lanschot Euro/Turkse Lira note loopt van 13 april tot en met 26 april (15.00 uur).

De relatief hoge coupon wordt gerealiseerd door 30% van de hoofdsom te beleggen in Turkse lira. Over dit deel van uw inleg loopt de belegger valutarisico: de koersontwikkeling van de Turkse lira ten opzichte van de euro bepaalt de eindwaarde in euro. Bij een devaluatie van ruim 60% of meer zal het totaal van de couponuitkeringen plus de einduitkering in euro's minder waard zijn dan de inleg.

De koppeling met de koersontwikkeling van de Turkse lira is gebaseerd op het starten van de onderhandelingen met Turkije over toetreding tot de Europese Unie. Om toe te kunnen treden moet Turkije maatregelen nemen die het investeringsklimaat stimuleren. Hierdoor is de kans groot dat de Turkse lira stabieler wordt en de rente convergeert naar Europees niveau. Met Van Lanschot Euro/Turkse Lira note kan van deze ontwikkelingen worden geprofiteerd.

De Van Lanschot Turkse Lira note zal worden genoteerd aan Eurolist by Euronext in Amsterdam. De uitgifte koers is 100,50-101,50%.

's-Hertogenbosch, 13 april 2005

Klik op bijlage om de pdf-versie van het persbericht te openen:

Persbericht (pdf-versie)

F. van Lanschot Bankiers NV is de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. De bank richt zich op een drietal doelgroepen: de vermogende particulier, het middelgrote (familie)bedrijf en de institutionele belegger. Van Lanschot staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarin integrale advisering, persoonlijke service en maatwerk centraal staan. Van Lanschot NV is genoteerd aan de Euronext Amsterdam Stock Market.

Van Lanschot Turkse Lira: J.P. van Wijngaarden, Productmanager Structured Products Telefoon +31 (0)73 548 84 71; telefax +31 (0)73 548 8151.

Perscontacten Van Lanschot: J.A. Stein, Manager Corporate Communicatie. Telefoon +31 (0)73 548 33 50; telefax +31 (0)73 548 32 04.

Bezoek onze website voor meer informatie over Van Lanschot: http://www.vanlanschot.org