3 e persbericht van woensdag 13 april 2005

Eindhoven 13-04-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bromfietser gewond bij verkeersongeval

Een 19-jarige bromfietser uit Veldhoven is woensdagavond rond 20.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Willemstraat. Hij reed tegen de auto van een 39-jarige automobilist uit Enschede die met zijn voertuig op de weg keerde. De bromfietser is met een slagaderlijke bloeding naar het ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Bromfietsers op de bon

Woensdagmiddag zijn op verschillende plaatsen in Tongelre bromfietscontroles gehouden. 7 bromfietsers kregen een bekeuring omdat de constructiesnelheid van hun voertuig te hoog was. 18 bestuurders reden door rood, een had geen certificaat, een droeg geen helm en een automobilist gebruikte de gordel niet.

Helmond: Hennepkwekerij geruimd

In een woning aan de Drenthehof is woensdagmiddag een hennepkwekerij ontdekt. In de kwekerij stonden 164 planten. Deze zijn, evenals de apparatuur, in beslag genomen. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. De bewoner, een 49-jarige Helmonder, is aangehouden. Hij kon na verhoor naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Aanhoudingen bij hennepkwekerij

In een schuur bij een woning aan het Lambrekven is woensdagmorgen een hennepkwekerij ontdekt. In twee ruimtes stonden in totaal 840 planten. De stroom werd illegaal afgetapt. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen. De 47-jarige bewoner is aangehouden en voor onderzoek de cel ingegaan.

In een andere woning aan dezelfde straat werd een partij gedroogde henneptoppen gevonden. Verder werden in de woning een busje pepperspray en een boksbeugel gevonden. De 44-jarige bewoner werd aangehouden voor het bezit van de toppen. Twee inwonende zonen van 16 en 20 jaar oud probeerden de in beslag genomen henneptoppen te laten verdwijnen. De toppen werden weer teruggevonden, de zonen zijn aangehouden en evenals hun vader voor onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Snelheidscontrole

Op de Europalaan is woensdag tussen 13.45 en 16.05 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 393 passanten reden er 96 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De snelste reed 78 km/u.