Politie Gelderland-Midden

Arnhem, tweede grote controle in gebied Hommelse Poort
Publicatiedatum: 13-04-2005

Vandaag heeft de politie van 14.30 tot 21.00 uur voor de tweede keer een grote controle gehouden in de omgeving van de Hommelse Poort. De politie kreeg veel klachten m.b.t. diverse overlast uit de omgeving van wijkbewoners en de bewoners hadden een onveilig gevoel. De politie is, samen met haar partners, bezig dit gebied weer rustig te krijgen. In het kader van dit traject heeft de politie vandaag, samen met andere diensten, een tweede grote controle gehouden. De eerste vond plaats op 12 augustus (met een hercontrole in oktober).

Vanmiddag heeft de politie 92 brom- en snorfietsen gecontroleerd, 45 waren er niet in orde, en de politie heeft 72 processen-verbaal uitgeschreven aan bestuurders van brom- en snorfietsen, bijvoorbeeld voor rijden zonder certificaat, te hoog vermogen en één bromfiets is in beslag genomen, omdat er geknoeid was met het framenummer. Daarnaast zijn 74 processen-verbaal uitgeschreven aan automobilisten, voor bijvoorbeeld het niet dragen van de gordel, handsfree bellen of het niet voor handen hebben van het rijbewijs.

Daarnaast is er 20 keer gewaarschuwd voor het buiten stallen zonder vergunning, twee ondernemingen zijn tijdelijk gesloten omdat er geen beheerder aanwezig was, twee medewerkers stonden niet op een loonlijst, 3 waarschuwingen door Voedsel- en Warenautoriteit en er zijn twee illegalen aangetroffen. De politie heeft 1 aanhouding verricht voor het niet voldoen aan bevel of vordering.

Aan de controle hebben de volgende diensten meegewerkt: afdeling Bijzondere Wetten, de vreemdelingendienst, afdeling Verdovende Middelen, het verkeershandhavingsteam, Verkeersongevallendienst, unit Noord, Stichting Namaak Bestrijding, Koninklijke Marechaussee, Rijksverkeersinspectie, Voedsel- en Warenautoriteit, Bouw- en Woningtoezicht, Handhaving, Belastingsdienst, Sociale recherche, Arbeidsinspectie en Siod (in totaal ongeveer 75 medewerkers).

voor nadere informatie:
Remke Weller
politie Gelderland-Midden
026 352 4315

---