PERSBERICHT - 2005-04-13

1200 km LF-route voor ultieme fietsvakantie

Nieuwe fietsgids Ronde van Nederland

Recent verscheen de compleet nieuwe fietsgids Ronde van Nederland, opvolger van de succesvolle gelijknamige fietsgids uit 1998. De Ronde van Nederland is samengesteld uit zes bewegwijzerde Landelijke Fietsroutes (LF-routes) of delen daarvan, en voert langs de Noordzee- en Waddenkust en door het oosten en zuiden van het land. Degenen die de Ronde aantoonbaar helemaal hebben volbracht ontvangen een toepasselijk aandenken.

Uiteenlopende landschappen
De route doorkruist de meest uiteenlopende landschappen en toont de grote regionale verscheidenheid van ons land. Van uitgestrekt Noordzee-strand tot Achterhoeks coulisselandschap en van Gronings terpdorpje tot Brabantse vennen. De 1200 kilometer tellende ronde is ideaal voor een fietsvakantie, maar is ook bij elkaar te sparen via dag- of weekendtochten. Hij is dus zowel geschikt voor de ware kilometervreter als voor de puur recreatieve fietser.

Handige gids
In de nieuwe fietsgids Ronde van Nederland wordt de route in deeltrajecten beschreven. Afhankelijk van weer, conditie en geplande uitstapjes is de fietsafstand van dag tot dag te bepalen. De Ronde kan op elk punt worden 'opgepakt'; NS-stations zijn bij uitstek geschikte startplekken. Bij elk deeltraject horen een gedetailleerde topografische kaart (schaal 1:100.000) en een compacte beschrijving van het belangrijkste dat onderweg te zien is. De gids biedt verder veel nuttige adressen van musea en attracties,
overnachtingsmogelijkheden, veerdiensten en VVV-kantoren. De gids (124 pagina's full colour, ISBN 90-72930-27-4) heeft een handige spiraalband en kost 17,50. Hij is verkrijgbaar bij de (gespecialiseerde) boekhandel, ANWB/VVV of te bestellen bij het Fietsplatform (www.fietsplatform.nl ).

Oorkonde en aandenken
Het fietsen van de complete Ronde van Nederland vormt voor velen ongetwijfeld een enorme (sportieve) uitdaging. Het is dan ook niet niks: 1200 kilometer fietsen langs de randen van ons land. Degenen die de Ronde compleet gefietst hebben ontvangen een passend aandenken in de vorm van een speciaal ontworpen, met foto's gepersonaliseerde oorkonde en een Ronde van Nederland t-shirt. Op www.fietsplatform.nl onder 'Gidsen, Bundelgids' staat toegelicht hoe fietsers door het toesturen van onderweg gemaakte foto's op speciaal geselecteerde plekken, hiervoor in aanmerking kunnen komen.