Gemeente Bernheze


Opknapbeurt bedrijventerreinen

De gemeente onderzoekt of een opknapbeurt van bedrijventerreinen in de gemeente mogelijk is. Bij deze opknapbeurt worden de wegen en het groen opgeknapt en wordt de riolering vervangen en gedeeltelijk afgekoppeld (vuil water afvoeren en schoon water in de bodem laten zakken). De gemeente onderzoekt of hiervoor een Europese subsidie verkregen kan worden.
Op donderdag 14 april ondertekenen de burgemeester en de voorzitters van de bedrijventerreinen een samenwerkingsovereenkomst om deze opknapbeurt gezamenlijk op te pakken.

Om het effect van de opknapbeurt zo groot mogelijk te maken is draagvlak en betrokkenheid van de bedrijven van groot belang. De gemeente en de voorzitters van de bedrijventerreinen gaan een samenwerkingsovereenkomst tekenen om te zorgen dat het een groot succes wordt. Om de communicatie soepel te laten verlopen en zo veel mogelijk bedrijven bij dit proces te betrekken wordt een terreinorganisatie opgezet. De bedrijven hebben aangegeven ook op eigen terrein te willen investeren om zo de totale uitstraling van de bedrijventerreinen te verbeteren.