KNMVDIERGENEESKUNDE

Internationale Fecava-feeva-voorjaarsdagen congres.

Zorg rondom de geboorte bij honden, katten en paarden, één van de aandachtsvelden waarin uw dierenarts en de dierenartsassistent zich kunnen laten nascholen tijdens het Internationale FECAVA-FEEVA-VOORJAARSDAGEN Congres.

Voeding, verzorging en controles tijdens de dracht, begeleiding tijdens de geboorte en de verzorging van (moederloze) jongen, allemaal aspecten waarbij uw dierenarts en de dierenartsassistent een belangrijke rol kunnen spelen. Hier wordt onder andere uitgebreid aandacht aan besteed tijdens het diergeneeskundige congres met de beproefde combinatie geneeskunde van gezelschapsdieren en geneeskunde van het paard van 14 t/m 17 april 2005 in de RAI in Amsterdam.

Een bijzondere editie waarbij de VOORJAARSDAGEN zowel de 'Federation of European Companion Animal Veterinary Associations' (FECAVA) als de 'Federation of European Equine Veterinary Associations' (FEEVA) verwelkomt. Daarnaast is er tevens de primeur van de samenwerking met de 'American Association of Equine Practitioners' (AAEP). Een breed programma waarbij zowel de dierenarts als ook de 'veterinaire specialist' en assistent middels (interactieve) sessies en practica op de hoogte gehouden worden van preventieve en curatieve zorg op zowel het gebied van de paarden, honden, katten, vogels en exoten. Naast de lezingen vindt er tevens een uitgebreide tentoonstelling van de veterinaire industrie plaats, waar vele innovatieve technieken, geneesmiddelen, medische apparatuur en dieetvoeders door wetenschappers, practici en de veterinaire bedrijven/ organisaties gepresenteerd worden.

De week van het huisdier: Uw Huisdier Goed Gevoed?! Met dit thema willen de initiatiefnemers de aandacht vestigen op het belang van het geven van verantwoorde voeding voor alle huisdiersoorten. Goede voeding is tenslotte de basis van gezond zijn!

Huisdiereigenaren geven vaak onbedoeld, niet het juiste soort en/of de juiste hoeveelheid voeding aan hun dieren. Een voorbeeld is de cavia, die zelf geen vitamine C aanmaakt en dit via het eten moet binnenkrijgen om gezond te kunnen blijven. Een ander voorbeeld is dat honden en fretten gevoelig zijn voor een stof die in chocolade zit en die ernstige gevolgen kan hebben voor het hart. Het juiste voer is ook voor vogels, vissen, reptielen en amfibieën van levensbelang. Daarnaast is het voorkomen van te dikke gezelschapsdieren ook één van de onderwerpen waarover in de Week van het Huisdier voorlichting wordt gegeven. Vetzucht komt steeds vaker voor bij veel dieren. Het levert ongemakken op en kan zelfs afwijkingen en ziektes veroorzaken.

Uitnodiging persconferentie:
Vrijdag 15 april 2005
12.30 uur
Boardroom Auditorium, RAI Amsterdam.

Introductie: Jolle Kirpensteijn (NL) Voorzitter FECAVA-FEEVA-VOORJAARSDAGEN 2005
AAEP: Josef Boening (G) International Board Member van de American Association of Equine Practitioners
Pregnancy Management in dogs and cats: Verstegen (US) Spreker Gezelschapsdieren Programma
FECAVA 2005, 2006 en Welfare symposium Dog bites: Simon Kleinjan (NL) President van de Federation of European Companion Animal Veterinary Associations
Moederloze kittens/pups: Auke C. Schaefers-Okkens (NL) Spreker DANS Week van het Huisdier: Leen den Otter (NL) oud-voorzitter van de Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren
VOORJAARSDAGEN 2006: Paul van Hooydonk (NL) Toekomstige Voorzitter Voorjaarsdagen

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Karianne Peterson Camille Voorneveld Tel: 06-27040132 Tel:06-46082073 WWW.VOORJAARSDAGEN.ORG en WWW.WEEKVANHETHUISDIER.NL

13 apr 05 14:07