Time : 9:23:23 AM
Date : Thursday, April 14, 2005
Sender Name: Xervicepoint

Minder valse alarmmeldingen via live bewakingsbeelden op GSM & PDA JOJO Elektronica maakt met het Smart-Video systeem online-verificatie van inbraak- en brandmeldingen mogelijk via 'streaming video' beelden op GSM's en PDA's. Politiediensten, hulpdiensten en bezorgde bewoners krijgen met het Smart-Video systeem een hulpmiddel in handen dat hen wereldwijd toelaat, waar en wanneer ook, effectief een alarmmelding te 'verifiëren'.

Politie, hulpdiensten en bezorgde bewoners zijn vertrouwd met het probleem van de verificatie (controle) van alarmmeldingen. Bij een alarmmelding, dient men het eerst nog te controleren, vooraleer men de hulpdiensten op pad stuurt. Die 'dubbelchecks' zijn wettelijk verplicht. Niets is vervelender dan een vals alarm. Valse alarmen zijn bijzonder vervelend, niet in het minst omdat ze de politie- en hulpdiensten nodeloos belasten. De verificatie van een alarmmelding is even belangrijk als de alarmmelding op zich. Die controles of verificaties vereisten tot nog toe een fysieke aanwezigheid op de vermoedelijke 'plaats des onheils'. Fysieke verificaties kosten veel tijd en zijn bovendien niet mogelijk als er niemand 'aanwezig' is. Met het Smart-Video systeem van JOJO Elektronica uit Opglabbeek kan men voortaan wereldwijd met een PDA (smartphone) of een GSM 24 uur per dag een alarmmelding controleren en evalueren zonder dat er 'eerst iemand moet gaan kijken'. Men kan ook beelden opzoeken in het 'archief' van het systeem. 's Avonds 'bekijken' wat er 's morgens gebeurd is wordt zo mogelijk.

'Je kan de vlaggen zien wapperen'. Goed geplaatste camera's, digitale 'real time streaming video & recording', en een breedbandverbinding zijn het systeem achter de magie van Smart-Video. Met het Smart-Video systeem is het mogelijk om beelden te controleren via een intern netwerk, via internet of via GSM's en PDA's met een GPRS verbinding. Verificaties van alarmmeldingen kunnen op drie manieren : zelf ter plaatse gaan , een bewakingsfirma inhuren die gaat kijken of d.m.v. technische hulpmiddelen van op afstand. JOJO verwacht een sterke groei van technische verificatie op afstand. Mensen willen alles bij de hand hebben, hebben weinig tijd, en zijn vaak slordig in hun communicatie.

Naast bewaking en beveiliging, biedt het systeem ook mogelijkheden voor remote-management. Omdat de beelden volledig vloeiend zijn als in een film, kan men ook de drukte in een gebouw of in een verkooppunt observeren. Een organisatie met diverse vestigingen kan zo centraal de drukte in haar verkooppunten controleren en desgewenst de inzet van haar medewerkers herverdelen op basis van de noden van het ogenblik.

Precieze cijfers over valse alarmmeldingen zijn er nauwelijks. Schattingen lopen uiteen van 250 valse alarmmeldingen voor inbraak per 10.000 alarmmeldingen tot en met schattingen die het erop houden dat 95% van alle alarmmeldingen vals zijn. Verificaties via meldkamers geven nauwelijks problemen, het zijn vooral de andere verificaties die vaak valse alarmen signaleren. Online-verificatie via het Smart-video systeem gekoppeld aan PDS of GSM kan hier veel problemen oplossen. Diverse gemeentes hanteren tevens retributies (boetes) voor valse alarmmeldingen. Het beleid voor retributies verschilt van gemeente tot gemeente. Sommige gemeentes heffen geen retributies, andere gemeentes heffen retributies van 25 EUR tot 125 EUR of meer voor valse alarmmeldingen. Dit jaar wordt er tevens estart met de CIC' of Centra voor Informatie en Communicatie. Deze centra, 1 per provincie, zullen per provincie alle noodoproepen centraliseren en behandelen.

Meer informatie:

JOJO Elektronica bvba
Weg naar Zwartberg 214, 3660 Opglabbeek

Dhr. Jo & Raf Janssen
Tel. +32 (0) 89 85 86 87
Fax +32 (0) 89 85 80 75

www.jojo.be en jo.janssen@jojo.be

URL: http://www.jojo.be
http://jo.janssen@jojo.be
Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL