AutoRai

Kia investeert in verdere groei

(14-4-2005)
Kia Motors Corporation is gestart met de bouw van een compleet nieuw Europees hoofdkantoor. President van Kia Motors Europe, de heer K.S. Lee, kondigde dit vorige week officieel aan. Kia was op zoek naar nieuwe huisvesting vanwege de enorme groei die het merk doormaakt in heel Europa.
Het nieuwe hoofdkantoor verrijst in het stadscentrum van Frankfurt, direct naast de bekende Frankfurter Messe. In dit beursgebouwencomplex wordt traditiegetrouw de Frankfurt Motorshow gehouden, een van de grootste autotentoonstellingen ter wereld. Het nieuwe Europese hoofdkantoor gaat elf verdiepingen tellen en biedt met 26.000 m' kantoorruimte plaats aan 350 personen.

De expansie is belangrijk aangezien de Europese markt een speerpunt is in het beleid van de Zuid-Koreaanse autofabrikant. Eerder werd fors geïnvesteerd in een nieuw Europees
Research & Design Center in Rüsselsheim, eveneens nabij Frankfurt. Met deze faciliteit wil Kia toekomstige modellen tijdens de ontwikkeling meer toespitsen op de Europese markt om zodoende direct in te kunnen spelen op de eisen en wensen van de consument.

Het nieuwe Europese hoofdkantoor, waarmee een investering gemoeid is van 57 miljoen euro, zal operationeel zijn in oktober 2006. Dan biedt het complex ruimte aan een showroom, een trainingscentrum en al het personeel dat zich op Europees niveau bezighoudt met Sales, Marketing en After Sales van Kia. Daarnaast zal ook vanuit dit hoofdkantoor de nieuwe Europese Kia-fabriek worden aangestuurd, die momenteel wordt gebouwd in Zilina in Slowakije.

De afgelopen twee jaar was Kia het snelst groeiende automerk in Europa met een jaarlijkse groei van 50%. Het succesvolle merk heeft grote plannen om deze spectaculaire groei de komende jaren voort te zetten.