CDA Rotterdam


Persberichten

Rotterdam, 8 april 2005
CDA vraagt aandacht voor revitalisering van kantoorgebieden

De deelgemeente Prins Alexander heeft zich in het coalitieakkoord uitgesproken voor het versterken van de centrumfunctie van Prins Alexander, o.a. door het ontwikkelen van plannen ter verbetering van het bedrijventerrein Hoofdweg-West resp. het revitaliseren van het kantorengebied aan de Marten Meesweg.

Tot op heden heeft de deelraad geen informatie ontvangen. Op 29 maart heeft de heer Tieleman van de CDA-Deelraadsfractie Prins Alexander het bestuur van Prins Alexander daarom gevraagd welke stappen inmiddels ondernomen zijn om tot planontwikkeling voor het bedrijventerrein te komen en hoe het deelgemeentebestuur denkt het kantorengebied te revitaliseren.

In aanvulling op de vragen die de deelraad aan het deelgemeentebestuur heeft gesteld, stelden fractieleden Frans Jozef van der Heijden en Antonio Silva het College de volgende vragen:


1. Wat doet het college om de deelgemeente Prins Alexander te ondersteunen bij verbetering bedrijventerrein en revitalisering kantoorlocaties?


2. Kan het OBR de ontwikkeling van nieuwe bedrijvigheid stimuleren?


3. Wat doet het college om het evenwicht te bewaren tussen de ontwikkeling van kantoorlocaties in de binnenstad, zoals voorbeeld de Kop van Zuid en andere Rotterdamse kantoorlocaties (zoals de Marten Meesweg)?