Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


14 april 2005


Daderteam pakt opnieuw fietsendieven

Het deze maand opgerichte daderteam van de politie Apeldoorn, heeft woensdagmiddag twee jongens aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Het betreft een 16 jarige jongen uit Vaassen en een 17 jarige jongeman uit Apeldoorn. Zij werden op de Deventerstraat betrapt bij de diefstal van één fiets. Tegen beide jongelui is proces-verbaal opgemaakt.


Winkeldief


Dinsdagmiddag kwam het daderteam enkele medewerkers van een warenhuis in de Hoofdstraat te hulp, toen daar een 42 jarige man op straat vast gehouden werd, nadat de man in de winkel chocolade had meegenomen zonder te betalen. De man werd door het daderteam overgenomen en aangehouden. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt. Het daderteam richt zich speciaal op de veelplegers en andere daders van veelvoorkomende delicten


Apeldoorn - Verkeersongeval


Een 68-jarige automobilist uit Oosterhout verleende op woendag (13-04) rond 16.40 uur bij het links afslaan geen voorrang aan twee fietsers (33 en 44) uit Apeldoorn. Het ongeval vond plaats op de kruising Kayersdijk en Eemstraat. Beide fietsers liepen kneuzingen op aan de benen. Ze werden ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht en konden daarna hun weg vervolgen. Auto en fietsen raakten beschadigd.


Apeldoorn - Aangehouden voor heling scooter


De politie heeft op woensdagavond (13-04) een 23-jarige Apeldoorner aangehouden voor heling. De man reed op de Molenstraat en trok de aandacht van de politie omdat er geen oranje cq geel plaatje was bevestigd op het spatbord. Uit controle bleek de scooter te zijn gestolen op donderdag (07-04).


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --